自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆 onon2000 的帖子

本來啊仔出世果晚我係已經入左院訓一晚等第2日催生,但入院果日早上已經開始肚痛,到凌晨出世~
無超重,我本身肚細,我陀到個仔臨生前兩星期醫生仲話你肚咁細,頂盡得5磅嫁咋佢,我估唔夠5磅TIM呀~你預左要訓箱先啦~@@
但出世都有7磅3,OK啦~
你女成4.56KG 好勁WO @@

男爵府

秋日勳章 炎夏勳章 玩具勳章 春季勳章 冬日勳章 趣教勳章 畀面勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我阿女凌晨穿水
下午出世咖~

侯爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我大女係夜晚, 細仔係早上.
都唔係好多在零晨呀. 可能你咁啱識的都在零晨啫

禁止訪問

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

幸福謝師奶 發表於 11-4-19 08:45
回覆 雪~bb 的帖子

下,穿水30個鐘都唔比你開刀???

我本來就係催生
催左6個鐘穿水
再30個鐘先生得出
冇人提過開刀兩個字眼

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

onon2000 發表於 11-4-19 10:42
係40週2照話估bb當時約8磅,點知佢住多一個week變咗大隻bb,我想堅持順產,不過佢話穿咗水最好唔過12 個鐘, ...

我38w起c+照左都話大隻會8磅+
有醫生信拎去政府
不過冇人理
話都唔係好大啫
要過4kg先會開刀
結果咪係咁囉

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

回覆 janice_BB 的帖子

Agree!

男爵府

育兒性格勳章 DHA勳章

我bb係上午出世

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我2個囝囡都唔係喎~

公爵府

回覆 onon2000 的帖子

我情況同你好似
我仔係晚上出世! 佢係我個肚又係好食好住...住到42週1日...先人工穿水、催生咗十個小時後...最終係醫生開刀攞出來

佢出世都有4.04kgs

onon2000  全日都只係開左兩度咋...不過好在唔洗試生,唔係實痛死  發表於 11-4-19 17:16

公爵府

回覆 雪~bb 的帖子

人工穿水要12小時內生mouth:

大宅

我兩個也是零晨出世的.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

我識果D都唔係凌晨出世, HEEHEE

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我2個仔都係

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

onon2000 發表於 11-4-18 22:20
我個囡都係零晨開刀出世...佢係我個肚太好食好住...住到42週1日催生咗十個小時後...被醫生捉佢出來

sorr ...

我嘅情況同妳一模一樣,檸檬仔又係我個肚到好食好住,唔出黎,41週1日下午催生,痛咗12個鐘後,凌晨俾醫生攞出黎,不過佢就輕少少,出世4.48kgs!!

onon2000  大隻B,BB有冇拮腳仔驗血糖...超重B要做喎><  發表於 11-4-19 19:32

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

我覺得通常係半夜入院!等你冇覺好瞓!出世就未必喇~

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

檸檬嫂 發表於 11-4-19 19:08
我嘅情況同妳一模一樣,檸檬仔又係我個肚到好食好住,唔出黎,41週1日下午催生,痛咗12個鐘後,凌晨俾醫生攞出 ...

[大隻B,BB有冇拮腳仔驗血糖...超重B要做喎>< ]

有ar,心痛死我,,,,,不過我陣痛時發燒,發燒感染咗俾檸檬仔,佢一出世就入咗兒童病房,到第三日我先見到佢,見到一隻腳有針痕(護士同我講,抽咗血驗血糖,結果無問題),另一隻腳就拮住抗生素,我見到佢,啲眼淚係咁流出黎!!

因為生大隻B,我自己都抽咗兩日血,抽到左手血管唔夠血,之後要抽右手,,,,le啲經歷真係永世難忘!!

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

我仔係中午12點出世既

子爵府

我三個都唔同時間, 早午晚都齊晒

水晶宮

我仔中午,我囡夜晚唔算凌晨......
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

首頁

尾頁

跳至