親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

想同兩個小朋友(四歲及六歲)去新加坡,如果幾日都住係聖陶沙不搬酒店,由聖陶沙去動物園及市區遠唔遠?車費又貴唔貴?
如果要搬酒店,係市區有咩好酒店介紹(一共兩位大人及兩位小朋友)?thx!!!!

男爵府

我上星期去完,全程住Sentosa, 全部都係坐taxi, 由酒店去Zoo搭左SGD40左右,返黎果程就SGD20,可能唔同taxi公司,所以個價足足貴double, 不過貴果架車真係好舒服。車程好似20mins左右。
由機場去酒店SGD23左右。
由sentosa去Singapore Flyer都係SGD10左右。總之唔係好貴。

男爵府

2018復活節勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我下星期出發, 都會全程住聖淘沙入面

別墅

muichujamie 發表於 11-4-19 14:27
我上星期去完,全程住Sentosa, 全部都係坐taxi, 由酒店去Zoo搭左SGD40左右,返黎果程就SGD20,可能唔同taxi ...

20min都唔係好耐,咁我都會考慮全程住係sentosa入面唔搬酒店,thx!!!

大宅

醒目開學勳章 環保接龍勳章

Hi, 你地係邊度book package ga? 我仲未book度呀!

別墅

我係專x旅運

王國會長

王國會長

muichujamie 發表於 11-4-19 14:27
我上星期去完,全程住Sentosa, 全部都係坐taxi, 由酒店去Zoo搭左SGD40左右,返黎果程就SGD20,可能唔同taxi ...

SGD1 = HKD6.3 喎, 去Zoo搭左SGD40 x 6.3 = HKD252, 咁都唔算貴?

大宅

其實住sentosa搭mrt都好方便, 因為sentosa express同mrt係喺同一個商場裡面。

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

sg rate @ 6.1, i saw it in Little India today!!!

首頁

尾頁

跳至