嬰兒醫護

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

請問你地睇中醫的BB幾大? 我個得五個幾月, 飲中藥驚唔驚呢......... 不過我BB由幾日人仔開始到而家都有, 時好時壞, 好多時最後都係搽類固醇先好, 但隔幾日又返發, 真係好苦惱.............

男爵府

回覆 Vaseline123 的帖子

我囡囡8個月大~

男爵府

回覆 jackco-mami 的帖子

Jackco-Mami,
你好, 可唔可以PM埋個地址電話同診金比我呀?謝謝

男爵府

小肥寶寶 發表於 11-5-20 10:40

可否pm資料給我,謝謝!

男爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

Jackco mami - 可唔可以PM埋個地址電話同診金比我呀? 想幫朋友的BB, thanks a lot!

囝囝: 爸爸和媽媽希望你健康快樂成長

大宅

是的, 他是慢慢有進展, Thanks! 以下是我仔仔由西醫轉中醫的過程, 或許可給大家一些幫助!

我與囝囝走過的濕疹路(上)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3911410&fromuid=64724

男爵府

可以pm我醫師的資料嗎? thanks!

大宅

好媽媽勳章

我囝囝都有濕疹可否pm中醫師的資料給我, thx

http://b1.lilypie.com/YIfNp8.png[/img][/link]

男爵府

你好, 可唔可以PM個地址電話和診金比我呀? 係咪要預約架, 星期六開到幾點呀? 吾好意思, 謝謝

男爵府

好媽媽勳章

我聽過我朋友講, 佢姪仔係睇一個係新蒲崗既醫師醫好左d濕疹, 又係話就算預約左都要等一個鐘, 似乎是同一人..... 因當時剛開始睇第一次另一位係上環既醫師, 所以我無去試...

可否比醫師d資料我? 唔該~

別墅

我個女都有輕微濕疹未好番晒,pls PM the doctor's info, many thanks ~

別墅

Jackco mami
可唔可以PM個地址&電話給我, 謝謝!!

別墅

可以pm我醫師的資料嗎?謝!

大宅

可以pm我醫師的資料嗎??thanks!!

大宅

請PM資料比我呀, THANKS !!

複式洋房

Jackco mami :

因阿囝d濕疹攪到成晚都訓唔到, 麻煩可唔可以PM個地址&電話給我, Tanks a lot!

複式洋房

Jackco-mami,
May I have the contact pls, my boy is 3-month now.
Thanks!

大宅

又過了幾天, 仔仔雖然傷口收細了, 但發出來的地方似乎越來越多, 包括他的私人部位, 痕得不得了, 藥已吃完, 應明天返去覆診, 還是轉醫生?

男爵府

回覆 edf 的帖子

edf :我囡囡嘅過程都係有些少反覆,之前佢停藥差不多一個星期,開頭停藥第一日咪發晒上面仔度嘅,諗住再睇醫師,但book期要等多一個星期至有得睇,即是停藥12日,開頭停藥嗰幾日的確發得勁咗,好心急....但過多一個星期左右又冇咩野囉喎,都係手腳乾only,仲諗緊覆唔覆診好,但都有去到覆診,諗住再排多d濕毒出嚟,發就發晒佢出嚟啦~醫師話啊妹d毒排得7788,而家佢咁乾只係內裡熱,蒸乾咗皮膚嘅水份,轉咗d藥比佢,尋日再飲番藥,面仔都有發咗少少出嚟,但唔嚴重,今日又好番d,d便便又多又臭,一日柯便2次,見佢玩得幾開心咁,瞓都ok....呢d反覆的確令到我地開心又變失落,好明白
加油!!睇多幾日會唔會又好d~

複式洋房

jacko-mami,
可否報告吓情況, 因我自己也睇緊張醫師, 好像發了很多粒粒出來, 很担心!

首頁
23456...8

尾頁

跳至