自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

假期四天, 除有一天全日下著雨, 其他三天都非常好天。

大圍, 沙田, 大埔, 全線加價一倍有多, 我記得閒日租車半日只收 $40, 個三天竟然租車 三倍之貴。

我地四個人, 叫雞記由屋企運四架單車去大圍出發, 才是幾十元。

真係海鮮價, 咩都有得炒。

各位係大圍大埔住的媽咪, 有無興趣租比我踩半日

伯爵府

好媽媽勳章

周圍都搶緊錢, 坐車搭船都加哂價, 一係唔好去囉! 無法啦!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

單車一向都係咁架啦

侯爵府

去梅窩啦!30元一天

伯爵府

剛剛假期去左大尾篤bicycle, 租家庭車, 問第一檔(上年去過$60全日) 當日$150全日:;pppp:, 第2檔全日$130, 第3檔$100全日即俾錢, 假期做咩都特別貴.

大宅

回覆 c6t6m6 的帖子

This is ridiculous! I may have to consider buying a bicycle from Taobao!!!!!

子爵府

醒目開學勳章

c6t6m6 發表於 11-4-26 16:59
剛剛假期去左大尾篤bicycle, 租家庭車, 問第一檔(上年去過$60全日) 當日$150全日, 第2檔全日$130, ...

好在你格下價咋...做左水魚就唔抵啦

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

假期去左沙田中央公園租, 起初我老公去問$70租3小時. 後尾我再走入去問, 講價講到$60. 不過當日人太多, 排住隊咁踩.

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

侯爵府

好貴!!!!!!!!

我都好耐無踩單車!

租車之外, 仲要俾車費! 加加埋埋變成高消費玩意!

大宅

回覆 Jsmami 的帖子

我老公都係咁話, 佢話買個一架二手都得啦。

男爵府

Kowloon City only$25/hour

珍珠宮

真係好貴喎!!!

yee609  AGREE  發表於 11-4-27 01:11
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嘩, $120半日,真係貴到爆呀

侯爵府

醒目開學勳章

而家真係食得既又搶錢唔食得既又搶錢!!

子爵府

畀面勳章

男爵府

迪欣湖 $120/1hr for family bike (4 persons)

珍珠宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好耐無踩單車, 唔知出面咩價

伯爵府

Tai Po Waterfront Park $20 per HOUR!!!!!

首頁

尾頁

跳至