美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇同我一樣食緊代餐減肥!!!

有冇同我一樣食緊代餐減肥!!!
我食緊康寶來,今次係我第二次食啦, 唔知今次堅唔堅持到呢~~~~~

男爵府

Re: 有冇同我一樣食緊代餐減肥!!!

我都係食緊, 已經食o左2星期,感覺好好,
因為好飽肚, 唔會有"捱餓"的感覺.
最開心就係介o左食甜野...以前好鍾意食朱古力,
而家覺得佢陣味好甜ye ye....
所以而家雖然只係減到2磅, 但已經好有得著,
因為改變o左飲食的模式.
Christy:
你的進度如何??
:lol: :lol:

男爵府

今日先至係第一日lor
我冇肚餓感覺.但心思思成日想食野
最慘係我有想食熱野同有coffee既心引

禁止訪問

男爵府

我有食丸架,d丸有消脂同抗脂作用
準備生bb~~~我勸你唔好食住啦,陀bb時都會肥番架喎,加上又唔知有冇影响,萬一有左,又有影响,bb咁就一世架!!!我都係生完先至食黎減咋
MPolo 寫道:
我都係食緊, 食左4星期減到8磅. 不過第五個星期晚飯食好多, 所以沒有進展.
你地有無食代餐前食丸? 我覺得有食丸會飽肚d, 如果無食會快d肚餓.
其實我正準備生bb, 唔知會唔會有影響 ?

禁止訪問

複式洋房

大家好
我好耐以前都食過, 食左都有半年, 減左20磅, 之後都係肥返少少, 但係生完之後肥左好多, 我又再食, 又瘦返10幾磅, 而家無食啦, 因為好似好貴, 但係我都覺得佢真係work, 所以又心思思想再返啦

alley
CATHY ;-)

男爵府

MPolo & alley_fun
我第一次食既時候已經係四年前lu,由128lbs 減到108lbs,我都係食左接近兩個月咋,果時決心好大,一定要減到為止,唔想成日比d男同事笑我肥,今次生完亞女之後,肥左10 幾磅,以前買落d牛仔褲只係著得返三條咋,雖然嫁左人生左女,但我唔想自己係一個肥師奶,所以又再黎食過減肥,唔知要食幾耐先至減到,其實食代餐食左兩個月已經覺得好厭悶!!

伯爵府

想問吓妳地食康寶來大約要幾多錢呀,我都想join,但係貴嗎??
thx~~

子爵府

好媽媽勳章

我都食緊呀~~ 但唔係日日代餐~~ 一年都減左30嗙~~我仲要減多15-20磅先ok. 所以我會keep 住食~~

別墅

我都有開始食代餐,食左大約半個月,
你都咁有成績,請問你們食那一隻牌子??

男爵府

康寶來其實都幾貴下架,平均都要$1100一個月到,所以真係要好有恒心咁食,如果唔係會好哂錢
m琳琳 寫道:
想問吓妳地食康寶來大約要幾多錢呀,我都想join,但係貴嗎??
thx~~

伯爵府

祝妳地成功減肥,做個靚媽媽~~
Christy 寫道:
康寶來其實都幾貴下架,平均都要$1100一個月到,所以真係要好有恒心咁食,如果唔係會好哂錢
[quote]
m琳琳 寫道:
thx~~
[/quote]

大宅

我3年前食過, 3個月到減得10磅, 但身型就明顯fit左, 到而家肥到歷史新高, 而家只化早餐, 無食丸, 所以無輕到, 只係keep fat :-(

你地一1代幾多餐呀, 有無食埋丸呀?

男爵府

我有食丸同埋代兩餐
honeybbb 寫道:
我3年前食過, 3個月到減得10磅, 但身型就明顯fit左, 到而家肥到歷史新高, 而家只化早餐, 無食丸, 所以無輕到, 只係keep fat :-(

你地一1代幾多餐呀, 有無食埋丸呀?

大宅

Christy
你代邊兩餐呀? 我想生bb, 所以唔敢食丸呀 你用幾多時間減左幾多磅呀

男爵府

honeybbb
你又係想生bb,點解唔係生完之後先至食呀???
我都唔知奶粉對生bb有冇影响架喎,我都係勸你唔好食住啦
我係四年前用左大約兩個月減左20lbs,而家生完bb之後我都係打算用兩個月時間減15lbs,唔知得唔得!!!

男爵府

Christy:

Yee............??你係米生完無耐ja??
你好似未過100日wo...其實仲可以”補”架wo...
咁快就減肥la...

dear all:
我係食AXXay的代餐的,因為只係代午餐,
所以都減得幾慢,兩星期只係減得2磅,
不過我都有配合運動(游水,太極,aerobics)
其實跑步係減得最快的,不過因為我膝蓋有舊患,
所以唔跑得....你地有無人係”跑得之人”呀..??
大家加油...!!

洋房

食代餐不如改食粟米片+脫脂奶!
我都食過康X萊,不過真係唔夠飽呀!而且又貴,跟住就冇食la。而家家樂氏做緊promotion,話食嗰隻"K"(低卡低脂)粟米片45g+125ml脫脂奶,每日代2餐,餘下一餐可以正常咁食,二個星期可以減2.2-5.5lbs喎,不過我未開始試,但我覺得應該比代餐健康及便宜,有興趣嘅媽咪可以試吓,試完上嚟分亨吓呀!

上去睇吓:www.kelloggs.com.hk

男爵府

tywong 寫道:
食代餐不如改食粟米片+脫脂奶!
我都食過康X萊,不過真係唔夠飽呀!而且又貴,跟住就冇食la。而家家樂氏做緊promotion,話食嗰隻"K"(低卡低脂)粟米片40g+125ml脫脂奶,每日代2餐,餘下一餐可以正常咁食,二個星期可以減2-6lbs喎,不過我未開始試,但我覺得應該比代餐健康及便宜,有興趣嘅媽咪可以試吓,試完上嚟分亨吓呀!

上去睇吓:www.kelloggs.com.hk

好同意,我見過有個朋友佢好似你話咁減,見佢真係瘦左
不過我真係唔太鍾意食粟米片
如果食麥皮代替,可能會好少少 (唔知得唔得呢)

首頁

尾頁

跳至