跳至

首頁

尾頁

別墅

崇真會美善幼稚園(馬鞍山)

睇完崇真會美善幼稚園(馬鞍山)的視學報告,覺得此校好.
請問有沒有家長能傾吓呢?此校的英文水準高嗎?真的能引發小朋友的學習興趣.

子爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

Re: 崇真會美善幼稚園(馬鞍山)

My B is taking N1 class over there. They have native english teacher...all teachers are nice and patient.

別墅

我仔仔黎緊9月都會轉到呢間學校讀k1, 希望多d媽媽入黎傾計:>

別墅

迪男媽媽,
請問此校有什麼吸引你幫囝囝轉校?你有否比較過其他學校?
我仍未參觀此校,請問地方寬廣嗎?校內或校外環境乾淨嗎?

別墅

由於我搬左去馬鞍山, 所以就打算幫仔仔搵下學校, o係另一個討論區聽人講話呢間都幾ok, 就帶仔仔去in下, 仔仔去到好鍾意個校舍(因為呢到真係大過之前好多), 有圖書閣, 有好colorful同較大型o既攀爬玩意, 每個課室都有洗手盤, 仲有樣吸引我同我老公, 就係佢地今年新加左位P.E.亞SIR, 每星期會同佢地大玩一次, 對我仔瘦弱型黎講多D活動好ARM佢, 希望以上資料幫到你, :>

ctf1029 寫道:
迪男媽媽,
請問此校有什麼吸引你幫囝囝轉校?你有否比較過其他學校?
我仍未參觀此校,請問地方寬廣嗎?校內或校外環境乾淨嗎?

別墅

補充一句, 我冇搵過其他馬鞍山學校, KEEEEEEE
因為懶 :>

大宅

請問呢間幼稚園係馬鞍山邊度?
師資得唔得?
咩教學方式?

唔知有無讀緊

別墅

迪男媽媽,
多謝你的資料.
請問你還記得在那個討論區有人提及此校.

別墅

icoico, FOR YOUR REFERENCE:

http://embhsc.hkedcity.net/kindergarten/514.html
http://www.mosgraceful.edu.hk/indexa.htm

別墅

ctf1029 寫道:
迪男媽媽,
多謝你的資料.
請問你還記得在那個討論區有人提及此校.

http://monsterfarm.net/phpbb/viewtopic.php?t=3250&highlight=%B1R%AFu%B7%7C%AC%FC%B5%BD%A5%AE%B8X%B6%E9

大宅

迪男媽媽, 唔該晒

別墅

返左3日學, 有冇同學仔媽咪上黎傾下計呢??????? :>

大宅

迪男媽媽
想問下妳呀b係咪返n1呀?
返左幾日學, 你自己又覺得呢間學校點呀?
因為呢間學校d教學方式幾吸引我, 所以想了解多d, 校長呀老師呀, 唔知都好唔好呢?

子爵府

迪男媽媽,

you son in which class? my son in K1b

別墅

迪男媽媽:
你覺得每天20分鐘的西人教英文足夠嗎?你知唔知每天除了此20分鐘外,還有本地老師教英文嗎?有無每天的時間表,安排得均衡嗎?
我仍未決定幫囝囝報那間幼稚園.

別墅

icoico:
我亞仔係返k1, 返左幾日, 最令我欣慰o既係亞仔每日放學都同我地講好開心, 第二朝亦冇好似以前咁話唔想返學, 而呢間學校吸引我o既就係校舍環境, 幾寬敞, 幾colourful, 小朋友會幾鐘意, 至於校長同老師, 因為只係返左一星期, 我都未敢比comment, 暫時覺得都唔錯 :">

別墅

KW:
我亞仔係k1a呀 :>
你小朋友係新入學or N1升上黎???
返左幾日, 覺得點? :>

子爵府

HI 迪男媽媽

My son is N1升上黎. He like the school very much...that why I gave up other schools and let him stay here. Teachers and 嬸嬸都好好

別墅

出年會唔會比亞仔讀全日班?

係呢, 會唔會參加家教會?

首頁

尾頁

跳至