自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

樓上單位冷氣機「o的」水成三個月,向食環署投訴有無用呢?

公司樓上單位冷氣機「o的」水成三個月,每日朝9晚6不停「o的」,日日嘈到好似落雨甘。 :evil: 真係好無公得心!

已經不斷要求管理署叫樓上整,話哂大家樓上樓下,但樓上就一路唔理。我想向食環署投訴,唔知有無用呢?

請問各位有無類似經驗? 互者有無更好方法? THANKS! :-(

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 樓上單位冷氣機「o的」水成三個月,向食環署投訴有無用呢?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 樓上單位冷氣機「o的」水成三個月,向食環署投訴有無用呢?

有用,食環署會派人來你的單位看看。

男爵府

我試過啦,係有用o架,你可以打政府個投訴熱線1823,有人聽,第2日會有食環署人員跟進.如果case係日頭可以見到滴水,好易做,因為有証有據,我上次係夜晚先滴,就攪好耐.

珍珠宮

男爵府

真係唔知原來食環署都受理架!

複式洋房

唔該哂各位!我已打左去投訴!

大碼BB媽媽:
投訴熱線話,食環署人員上門視察後,會出warning letter,如仍無改善,會提出檢控。甘請問是否食環署人員會follow up check住佢地整左未架?

你那時需唔需要時時打去追食環署架? 謝謝!

大碼BB媽媽 寫道:
我試過啦,係有用o架,你可以打政府個投訴熱線1823,有人聽,第2日會有食環署人員跟進.如果case係日頭可以見到滴水,好易做,因為有証有據,我上次係夜晚先滴,就攪好耐.

複式洋房

up

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至