自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都係琴晚食,不過我無去都,亞仔要返學,
食完返到屋企,都要11:00點幾,個個又唔係我母親,
點解要同佢食呀?又唔係對我同仔好,啋你都傻:;pppp:

侯爵府

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 親子達人勳章 畀面勳章

唔去難交代喎, 唯有帶埋功課去做lu~

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

咁吾人知訂既99..我都有一個..不過而家吾會再問呢樣野啦..我99.9%星期一至日都係NO~~~架.實在真係一家大小都好忙..

子爵府

畀面勳章

Koey0729 發表於 11-5-5 16:55
我就無所謂,有時要約齋人得閒好難架.我今晚都同媽咪食.我姪女住天水圍都話出黎.食得開心就得 la~ ...

如果只係為約齋人真係無所謂,但個個放星期日,兩老唔洗返工,係都要就果個新抱,係佢搵到錢又請食飯,但都講過不如分開食,又話唔得.

唔係第一次,十幾年都係咁,佢話幾時就幾,邊到食就邊到食,連話分開食都話唔得,
佢無小朋友(係佢自己唔生)

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

我都唔會去! 明知第二日要早起身番學,緊係唔去啦!
你要今晚食既...得!我就晒你! 咁你就番我,黎我屋企樓下食啦!
仲要早食早走喎!:;pppp:

男爵府

回覆 cy_cheung 的帖子

亞女k1, 仲要返am~~ 最終去食另一間, 8點食~ 返到屋企成11點幾~ 亞女扭眼瞓扭到我傻~ 沖晒涼成12點瞓, 今朝叫佢起身返學, 佢一路換校服一路叫好眼瞓~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

侯爵府

醒目開學勳章

我都唔鐘意閒人要去食飯的..................

子爵府

畀面勳章

happypiano 發表於 11-5-6 16:31
我都唔鐘意閒人要去食飯的..................

做咗媽媽後,一聽到閒日食飯就會諗,D功課點呀?聽日唔洗返學呀?幾點先有得瞓?

伯爵府

好媽媽勳章

我又係好憎平日既日子出街食飯, 要趕頭趕命叫個女去做功課, 食完又要趕住返歸 !:;pppp:

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

PANCO 發表於 11-5-6 16:41
我又係好憎平日既日子出街食飯, 要趕頭趕命叫個女去做功課, 食完又要趕住返歸 ! ...

就算星期日我都憎, 勞民傷財, 仲要下下等我果件大枝水姑9, 同一條街都可以遲個半鐘先死落黎, 次次都要全家人等佢

有次佢自己話要返教會, 要早走, 其他人未齊(62未返)佢話要食先, 結果蕊到成隻魚爛哂, 拍下個c人law yau閃左人

BOSKERMA  返教會即係教徒都咁冇品, 依位姊妹真係要十誡喇!  發表於 11-5-6 18:23

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

比著係我老公個邊都係就星期六日! 如各家庭成員點都就唔到一齊食的話, 我地會各自各同6299食! 由佢地食幾餐咪幾餐, 佢地冇野做日日都得閒食幾多餐都冇所謂!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

伯爵府

好媽媽勳章

牛精仔 發表於 11-5-6 16:48
就算星期日我都憎, 勞民傷財, 仲要下下等我果件大枝水姑9, 同一條街都可以遲個半鐘先死落黎, 次次都要全 ...

我又係好憎等我大伯個老婆 + 佢D女, 明知成棚人等開飯, 成Q日遲遲先上黎, 超憎 ! 之後我同C6講不如各自家庭同6299 食啦, 唔洗左等右等 !

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唉! 好彩我家族細小, 唔駛睇d咩嫂咩姑面色, 奶奶又冇咩嘢, 唔係真係食到背脊骨落呀! 我奶奶好識做架, 佢最like星期五搞funtion, 佢知孫仔返學要早瞓嘛, 所以話做人一定要識做, 唔係真係黑鬼人憎呀!:;pppp:

首頁

尾頁

跳至