興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

包包魔怪媽咪 發表於 11-5-6 03:30
母親節係一個感謝母親嘅節日。喺美國、加拿大同埋一啲其他嘅國家,每年5月嘅第二個禮拜日就係母親節。喺其 ...

母親節快樂!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 JENNYSKY 的帖子

早晨
一早比個深圳同事激到cc下,又要認叻,又嘜都唔識.
身為一個業務助理,連kg點化lb都唔識,仲要大大聲問即係幾多jet,教左佢點計,都要問即係幾多jet,挑佢老味,我同佢講,問你老闆啦
有個case,email上來龍去脈一清二楚,L/C都未開出,訂單才剛CONFIRM,仲要問幾時到香港,又挑佢老味,你都睇到EMAIL啦,所有野先剛ok,L/C都未開出,仲問交期,佢仲要衰到同我講,無睇wor,,你係唔識睇英文,就出聲,問下人,唔好同我講你無睇,扮晒野,態度好d,都會講比你聽,態度又唔好,我叫佢問下你老頂啦仲要叫個客打比我,頂你...你係業務,唔係我呀!!!
各位瘋人請注意

(.) (.) 呢次真係火都爆 gar becos 娜媽識 o左 佢咁多年 .... 佢係第一次挑咁多舊 ↓

路遙知馬力,日久見人心!

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

hehalady 發表於 11-5-6 23:44
回覆 JENNYSKY 的帖子各位瘋人請注意

(.) (.) 呢次真係火都爆 gar becos 娜媽識 o左 佢咁多年 .... 佢係第一次挑咁多舊 ↓

佢既態度唔係一朝半日係咁,所以免得都唔會同佢講咁多,不過今次佢自找的,野到我火,佢都唔好過.
唔識唔緊要,但要虛心學習,對人要客氣,有禮貌,依個做人既基本道理都唔識

錢多錢少,够吃就好。人醜人美,顺眼就好。
人老人少,健康就好。家窮家富,和氣就好。
老公晚歸,回來就好。老婆唠叨,顧家就好。
孩子從小,就要教好。博士也好,賣菜也好。
長大以后,乖乖就好。房屋大小,能住就好。
老板不好,能忍就好。一切烦惱,能解就好。
堅持執着,放下最好。人的一生,平安就好。

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

talkative 發表於 11-5-7 03:18
預祝各位母親節快樂

母親節快樂

水晶宮

talkative 發表於 11-5-7 03:18
預祝各位母親節快樂

謝謝 ...... 祝你 day day happy ....... 你今日抹 o左 尿未呀

水晶宮

JENNYSKY 發表於 11-5-7 07:25
佢既態度唔係一朝半日係咁,所以免得都唔會同佢講咁多,不過今次佢自找的,野到我火,佢都唔好過.
唔識唔緊要 ...

係 .... 你 o岩 晒

水晶宮

JENNYSKY 發表於 11-5-7 07:30
母親節快樂

趁熱呀 ........ .... 配備消毒較剪一把

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

hehalady 發表於 11-5-7 09:28
趁熱呀 ........ .... 配備消毒較剪一把

....你幾時入黎同舜舜抺C呀...亞亮又出水豆,賓姐今日又回菲國,你係咪想.........

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

talkative 發表於 11-5-7 09:36
而家唔駛再抹喇, 買左個佢最鐘意既座廁比佢, 而家成日自己坐上去, 唔駛倒了

話時話, 呢幾日查實 ...

{:1_1:}點都好,HAPPY 唔HAPPY 有時都係睇你點睇,看遠一點,放鬆一點

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

talkative 發表於 11-5-7 09:37
嘩, 有冇人幫你呀?

無呀
假期後有個PART TIME囉

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

包包魔怪媽咪 發表於 11-5-6 18:37
吓?工人冇喺舊公司做喇咩?

唔係,咁都要騎牛搵馬嘛! 但邊隻係牛,邊隻係馬,都好難講 牛係唔穩陣,但人工高 D
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

JENNYSKY 發表於 11-5-7 09:34
....你幾時入黎同舜舜抺C呀...亞亮又出水豆,賓姐今日又回菲國,你係咪想......... ...

咁呢個母親節真係倒瀉蘿蟹 mouth:
祝你順利過度
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

水晶宮

小草 發表於 11-5-6 07:35
做乜小草一早起身跑馬????

墨魚版主話如果好多只出圖回覆,就掉你 gar lar ..... 等我舉舉小草版主 sin

水晶宮

JENNYSKY 發表於 11-5-7 09:34
....你幾時入黎同舜舜抺C呀...亞亮又出水豆,賓姐今日又回菲國,你係咪想......... ...

無問題 ..... 娜媽一諾千金 ....... 你等 o下 lar ....... 我會安排時間入 o黎 gar lar

水晶宮

talkative 發表於 11-5-7 09:36
而家唔駛再抹喇, 買左個佢最鐘意既座廁比佢, 而家成日自己坐上去, 唔駛倒了

話時話, 呢幾日查實 ...
話時話, 呢幾日查實唔多HAPPY, 因為發生左D事, 搞到我呢幾晚都瞓唔著好煩.
如果可以講得出 o黎 o既 就講出 o黎 等各瘋人幫你分擔喇

水晶宮

JENNYSKY 發表於 11-5-7 09:45
點都好,HAPPY 唔HAPPY 有時都係睇你點睇,看遠一點,放鬆一點
錢多錢少,够吃就好。人醜人美,顺眼 ...

仔多仔少 ...... 4 個就好

首頁

尾頁

跳至