論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

almostnoprofit 發表於 11-5-16 01:20
講起唻就幾疋帶點長, 咁我重點講我炒佢原因,
(1)懶醒做人地咨詢人, 畀大耳孔上門追數, 好在樓下座頭醒, 無 ...

呢 2 個我屋企之前個工人又中!!!

(2)滿一年後, 估佢係出面識到男朋友, 因為係短時間內成個人變晒, 開始買衫靚, 開始化妝, 開始勁講電話(因為我ip cam係收音果隻), 開始打香水, 跟住仲買左部手提電腦添, (佢見工時講結左婚架), 我眼仔見到佢中午上網, 我返去同佢講唔可以上網, 星期日佢點上唔關我事, 可惜好左一個星期又上網, 我再三同佢講唔可以, 佢只答[呵!]

佢都係話有老公有女,仲試過話老公販毒要借錢,個女遇到交通意外又想借錢。o係 hk 識o左個男人之後,周圍問人借,100 有 100 借,幾十有幾十借,總之有殺錯無放過。後尾佢偷o野炒佢,我第一次見識到,咩叫 "為仔死為仔亡"。佢個表情係十分堅定同毫無懼意。上到差館個 madam 都話,佢未見過件咁 kang o既!

(4)呢段時間我同太太分別credit card月結單成日收唔到, 但無證據指係佢偷, 只好每次同credit card公司要求免罰款, 煩死, 仲有係呢段時間已發覺銀包d錢成日好似唔見咁d, 所以決定新人唻即炒.

因為佢係照顧老人家,所以信箱鎖匙佢 keep。老人家唔知佢地蠱惑o野,俾 cash 佢去交管理費。原來扣起o左好多好多個月,管理公司出信追我地又唔知,連法庭傳票佢都收起埋!!!後尾搞到我地好煩,好彩結果都 settle 到。我而家搵緊工人,一定唔會再俾信箱鎖匙佢,而且書房擺單 etc o既地方一定會鎖!

大宅

其實以家成個市都極度唔夠工人, 有經驗既緊係會揀工, =你自己有EXP既,都想搵份好D工一樣姐..以家見岩要快手嫁啦

首頁

尾頁

跳至