自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 大家覺得邊區最好住呀?

半島豪庭如何?!

別墅

我覺得東涌都幾好架....
映灣園個Club hse好正~

複式洋房

藍天海岸又如何, 近唔近mtr?

男爵府

畀面勳章

ringmike,

其實將軍澳好大,唔係度度都好似東港城、新寶城(即坑口)個邊咁高密度,我自己住寶琳e邊,都有好多單位係開揚遠景或者山景,睇下係邊個坐向。

將軍澳有好多新樓,好似維景灣畔,將軍澳廣場等等,不過租金我諗應該超過你個budget,我都唔係好清楚個邊d租盤情況,你可以去睇下,如果我e邊就大概$12 - $13 一呎。750呎三房兩廳都係九千幾。

ringmike 寫道:
toto8,

其實我都有諗過將軍澳架,以前未住馬鞍山前去睇過東港城、新寶城,見到d樓好密,隔籬屋做緊乜都見到咁,好冇安全感! 唔知將軍澳依家有咩新樓可以介紹呢?
Thanks!

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

Maggie519

你住邊頭呀? 我會搬去Luen Wo Market果頭, 我覺得果度買野好方便喎, 又有中央街市, 上邊又有熟食檔, library等, 我屋企落雨去都唔駛開傘, 至正係空氣一流, 同discovery bay有得輝. 食夜消都有地方(不過我唔concern依樣野, 咁夜我都唔食野ga la)

荃灣我只係去行街, 感覺空氣ma ma.
Maggie519 寫道:
我而家就住緊粉嶺,如果純講住一流,環境清靜,空氣清新,不過買野就認真麻麻唔方便,我如果買菜,我會搭車落上水,多d選擇又平d,我屋伍附近個街市又細,d野又貴,仲有就係d小販寸到死,獨市生意唔願做甘, ,
我自己就好鐘意住娘家個頭-荃灣,買野方便,又平,交通四通八達,半夜肚睋落街都大把野食比你(梘),我而家住緊嗰度,十一點度d餐廳,酒樓就差唔多收曬, 無野食呀,陰公 :-( :-( :-(

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

大宅

住西貢無論環境同空氣都一流,不過交通就麻麻地,因為宜家落彩虹好塞車吓.

大宅

小香香:

見到你話屯門元朗"鄉下", 我忍唔住要同屯門平反一下(元朗我唔熟);

屯門市廣場除左真正貴的名牌皮具服裝店外(GUCCI, LV, CARTIER等等嚮PP或中環等名店外),, 你講得出既年青人店舖八成都有, 新食肆又多, 價錢唔會俾出面平, 連DHC都開埋, 消費力好強, 只係遠同交通費貴, 但空氣好, 一的都唔似你講既鄉下, 只可以話商場唔夠大, 但人流好旺, 連劉德華同張學友都入黎做過宣傳啦! 而家仲不斷有好多SHOW.

有時間入黎行下, 包你有收穫
KooKuKooKu :pint:

民房

將軍澳新都城二期750呎3房2廳有套廁$9000-$9500,可考慮 。因為我也打算租樓。

ccnt50

子爵府

I like Pokfulam.

別墅

Agree w/kooku2004

有時屯門

別墅

依家又有埋西鐵...唔鄉下啦~
[quote]
山久美 寫道:
Agree w/kooku2004

有時屯門

男爵府

沙田區,校網好呀!

大宅

太古城
[img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD6/99725/nature-007.gif[/img] [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD6/99725/line-11.gif[/img]L

男爵府

畀面勳章

我所講既將軍澳寶琳區就係e度喇,我係住第一期。

ccnt50 寫道:
將軍澳新都城二期750呎3房2廳有套廁$9000-$9500,可考慮 。因為我也打算租樓。

ccnt50

男爵府

2019勳章

I vote discovery bay.... fresh air and quiet, takes only 20mins to central.

very very nice place to live...but ..transportation cost is high $30/single ticket to central.

子爵府

2019勳章 醒目開學勳章

太古城 / Heung Ha Tsuen

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

lala_b 寫道:
virgokaren,
mm... 唔知會唔會嚇親人 (其實我都想聽下有無人住緊)
我有一個朋友, 入左去就塊面又無啦啦生左好多一粒粒, 搬左又好番, 本來好靚女架, 之後有 "啦"

另一個... 直情被騷擾

大宅

我都係住緊新都城二期,我朋友租住緊第一座3房2廳,
都好似8千蚊度.佢住低層,望住會所泳池,唔錯架,可考慮.
而且樓下就係商場,寶琳地鐵站,寶琳/新都城街市,
應該啱妳要求.

ccnt50 寫道:

ccnt50

首頁

尾頁

跳至
熱門主題