影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

公爵府

朗朗咪咪 發表於 11-5-11 23:59
乖乖 朗媽, 邊套劇令你咁 din 一日追晒呀? 發表於 2 分鐘前

朗媽, 我都會 ka, 但咁睇真係好辛苦~~~所以而家情願 week week 追, 比蟻咬, 都唔等佢出晒先追,
皆因我自制能力差, 長期開行 turbo 咁煲, 會好快 c

creamybaby  如果一日追晒套劇,我肯定比我老細炒!  發表於 11-5-12 00:10

[img=200,150]http://

公爵府

乖乖 發表於 11-5-11 23:53
08, 我以為你訓左 tim
korumi-08 乖乖, 都就去訓既啦,雖然我唔想訓至.因放工做,做,做. 好似冇咩時間剩咁, 一轉眼睇下個鐘已10點.唔怪之得你咁夜訓啦. 發表於 5 分鐘前
08, 其實真係冇乜時間 ka, 小 honey 訓左先係我自由時間~~~你快 d啦~~~goodnight

SandyKL  08, 拜拜!  發表於 11-5-12 01:13
朗朗咪咪  886  發表於 11-5-12 00:23
korumi-08  我去覺豬啦. 886 各位.  發表於 11-5-12 00:12

伯爵府

回覆 朗朗咪咪 的帖子

朗咪,

呢幾樣點樣整得好食呀 ? (唔好笑我問埋d 咁簡單既餸呀) 我聽朝入嚟睇

蕃茄煮紅衫魚
節瓜粉絲蝦米
豆角抄"差"燒

乖乖  搞到我突然間好肚餓 tim~~~嘻嘻嘻嘻  發表於 11-5-12 00:15
[img][/img]

公爵府

乖乖 發表於 11-5-11 23:57
08, 寫低佢電話牙, 方便約出黎再分享
朗朗咪咪 哈哈!不過唔知幾時先閃倒出黎...... 發表於 26 秒前
朗媽, 帶埋呀囝出黎咪得 lor

SandyKL  咪係。  發表於 11-5-12 01:13

公爵府

朗媽, cb, 仙姐, 你地慢慢爹, 我去 lu, 皆因尋晚睇 49 天睇到3 點,
而家好眼訓~~~goodnight 喇

creamybaby  乖乖,妳呢期一定law勤工金獎!:)  發表於 11-5-12 04:40
SandyKL  拜,嘩吓,3點幾仲要番工,好堅!  發表於 11-5-12 00:41

大宅

多謝大家關心!一切在心中!

janeleung  KAM 加油呀  發表於 11-5-12 12:00
creamybaby  fighting!!  發表於 11-5-12 04:41
朗朗咪咪  kam我地支持妳.加油呀!  發表於 11-5-12 00:25

琥珀宮

回覆 creamybaby 的帖子
仙姐,

看完了下一站幸福。從頭到尾很有言情小說feel,說實話,我覺得吳建豪的演技比言成旭還要成熟。不過小小彬的演技真的很讚,沒給人「老積」的感覺!安以軒在某些角度和大S很像啊!

雖然有「謝謝」和「冬日戀曲」橋段,但是拍攝的手法,仍然可以把舊瓶新酒渴得很滋味!還有因為有幾場的法庭戲的原故,劇情的發展不但沒有拖的感覺,還把劇中的角色表演得更立體,導演的功力應記一功!

6年前的日子感情是蘊釀期,6年後再遇是轉淚點,讓塵封的記憶開始「蘇」醒,然後吳建豪在電腦前記憶的恢複是人感情的爆發!很我喜歡這種張力!

意外發現了「撘錯車」的劉瑞琪,已經可以演奶奶級!時間真的飛一般的過!

cb,

恭喜你對呢一齣劇感覺良好。

吳建豪係《流星花園》F4中,我最鍾意,果時並唔係仔仔或言承旭。
我覺得佢最有型,而且又可能佢係單眼皮,令我對佢加分。

我對吳建豪嘅表現唔會有懷疑,但我怕咗女主角,睇預告覺得佢成
個吳君麗咁款,怕咗佢。

就係由於第一場在大學內公審女主角後父,我先會放棄唔睇,有點
不切合現實。

而且我見女主角不斷在人生路上掙扎,類似《流星花園2》彬菜嘅
遭遇,彬菜與道明寺冇夾個小朋友係中間,都睇到我頂唔順,所以
呢一齣估計唔夾我,費時一邊睇一邊忟。

你呢期所選嘅台劇都係對你胃口,真係好幸運。揀劇猶如揀男友,
揀錯有一排受,中途分手要下決心。

琥珀宮

回覆 SandyKL 的帖子

korumi-08: 曳要閉關

乖乖: 係呀~~~曳同 pig 都未出現

朗朗咪咪: 最後一個重未到

08, 乖、朗媽:

我終於由第一版掃哂你地嘅留言,佢地果然未到壘。

曳會唔會教仔教到著火架?我都差d俾阿女燃燒我,
佢唔見咗本英文書,話上個星期放係書包,唔知
點解唔見咗,叫我再買本新俾佢。嘿!5月26日考
試啦,仲買!

korumi-08  問同學借嚟影印得唔得?  發表於 11-5-12 21:33
creamybaby  希望本書快d現真身!  發表於 11-5-12 04:50
朗朗咪咪  唔買咪溫唔倒書low!  發表於 11-5-12 01:08

侯爵府

korumi-08 發表於 11-5-12 00:10
回覆 朗朗咪咪 的帖子

朗咪,

蕃茄煮紅衫魚

加幾片薑煎香紅衫魚;上碟

蕃茄我會連皮煮;因為蕃茄皮含有維他命.口感當然無噤好!
亦可去皮.

(一)蕃茄落鑊加少許鹽炒幾下;跟住放水(唔好大多);蕃茄會出水;
將片糖整細d加入;蓋住;煮至妳認為啱既軟度;跟住淋落紅衫魚面.完成!

節瓜粉絲蝦米

(一)蝦米一定要爆香
(二)我會落雞粉調味

豆角抄"差"燒

我好多年沒煮過所以話唔倒比妳知.我多數煮四季豆.

janeleung  08 下次出嚟講你聽la, 太多字5想打  發表於 11-5-12 12:01

琥珀宮

korumi-08 cb ,呢套"吳"有比我脫胎換骨既感覺.之前既 F4 真係對佢冇咩好印象

08,

吳建豪係《流星花園》4個中,最識做戲。言果時戲好弱,
仔仔演花類澤只係演番自己,朱孝天眼大無神。而吳建豪
一摔長髮,加個不可一世帶點譏笑味笑容,真係殺死我!

korumi-08  sandy,我反而中意吳建豪係"下一車站"個 look.  發表於 11-5-12 21:14
朗朗咪咪  仙我都要zzzzz!886  發表於 11-5-12 01:14

琥珀宮

朗朗咪咪 唔買咪溫唔倒書low

所以係咪要舂佢吖?放係書包都會唔見?真係奇案。

琥珀宮

朗朗咪咪 仙我都要zzzzz!886

朗媽:

我都差唔多勒,拜拜!

公爵府

仙姐,我個人比較純真!盡情咁投入,所以睇劇好少駁劇,除非離晒譜,反而最怕拖泥帶水,好痛苦!好似瑪麗外宿中就係捱義氣經典!成日都,不停要做分手既掙扎!

公爵府

SandyKL 發表於 11-5-12 01:16

小朋友,可能記錯o左,妳又咁o岩搬屋,希望本書快d出翻黎!

公爵府

SandyKL 發表於 11-5-12 01:08

F4年代,我淨係記得,朱孝天,吳建豪兩個成日行行企企,law住酒杯,完全唔覺佢地既演技,不過下一站,真係令我喜歡吳建豪(不過,鐘意佢短頭髮個style!)

SandyKL  同意,吳建豪短髮好睇d。  發表於 11-5-12 22:23

公爵府

早呀 各位

公爵府

SandyKL 發表於 11-5-12 00:58
08, 乖、朗媽:
我終於由第一版掃哂你地嘅留言,佢地果然未到壘。
曳會唔會教仔教到著火架?我都差d俾阿女燃燒我,
佢唔見咗本英文書,話上個星期放係書包,唔知
點解唔見咗,叫我再買本新俾佢。嘿!5月26日考
試啦,仲買!

仙姐, 咁又確係頭痛, 買又唔係唔買又唔係, 你識唔識 d 高年班同學仔媽咪呀,
問人借本頂住檔先啦~~~
我囝都試過唔見普通話作業, 書就話借姐, 作業點借呀,當時老師堅持話囝冇交回,
要佢返家揾清楚, 但囝肯定交左比老師, 終於都有係屋企搵, 但冇~~同老師講老師
又話再揾下, 搞搞下都拖左半個學期, 有一日我問件事 settle 未, 佢話都係揾唔到,
我只好買過本啦, 結果, 學期結束 ge 最後一日, 呀囝話本作業突然係佢課室視藝櫃面出現,
但佢話視藝櫃之前肯定係冇野 wor~~~你話係 ng 係有呢.......

公爵府

janeleung 發表於 11-5-12 09:28
早呀 各位

morning jane,

公爵府

乖乖 發表於 11-5-12 00:19
朗媽, cb, 仙姐, 你地慢慢爹, 我去 lu, 皆因尋晚睇 49 天睇到3 點,
而家好眼訓~~~goodni ...
creamybaby 乖乖,妳呢期一定law勤工金獎!:) 發表於 6 小時前
SandyKL 拜,嘩吓,3點幾仲要番工,好堅! 發表於 10 小時前
仙姐 & cb, 我初初學人煲劇時仲 din ar, 晚晚4 / 5 點, 所以而家我儘量個個 week 追 lor,
免得我又停唔到

侯爵府

早晨呀!各位

啱啱睇完49日.最後伊景竟然從後抱住江;點解呢?

我夠鍾接囝囝放學la!閃人......

首頁

尾頁

跳至