親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有無姊妹可比意見呀??

1) Price
2) 出島方便情況
3)我有2位小朋友, 2 & 8 歲, swimming pool & beach 方面
4) 交通方便

thanks......

子爵府

1) Price ---> STAR 應該貴d
2) 出島方便情況 ---> 一樣有私人碼頭,所以一樣咁方便
3)我有2位小朋友, 2 & 8 歲, swimming pool & beach 方面 ---> magellan 泳池好似有滑梯,不過 star 個泳池都好正,仲有 bb 池,2yrs o岩晒﹗
4) 交通方便 ---> 大家都係響 town,一樣咁方便。由 star 去機場,轉個灣就到,唔駛10分鐘就到

我住過 star,真係好正,我下次再去都會住番 star,好有 resort feel,早餐多野食,仲有個 kids coner,全部憬 for 小朋友o既食物,可以比小朋友自己揀野食,有盒裝奶、乳酪果 d......有沙池、千秋 & 滑梯響酒店草地,kids room 當然唔少得。仲可以借免費單車踩,成家人都可以響酒店裡面玩,一d都唔會悶

大宅

STAR is free for 住房及 buffet meal if the kids are <12 years old.

I'm going to stay in STAR with my boys (6 & 9 years old) in coming July too!
熙熙&樂樂媽咪

男爵府

你地知唔知STAR 翻新左咩?? Swimming Pool 是否有滑水梯 ??

大宅

網上媽咪資料說泳池已新裝及有滑水梯, 我原本想訂Magellan, 但現在決定訂STAR.

1) Price - STAR只是貴rm20一晚.
2) Magellan 現在已無免費接駁巴士出市區.
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

男爵府

咁star係咩綱址, 我都嚟緊要book沙巴酒店, 想search唔到, 咩旅行社有得book

男爵府

我之前住Magellan是免費接駁巴士出市區但由5月份開始需要收費
for your case: 你有個8歲小朋友,我會選擇STAR

別墅

唔該晒大家嘅意見!!

我都係決定book STAR, 而且係第一次去沙巴,
Can you give me more tips??? 大家多多指教

大宅

回覆 Elim_mama 的帖子

你上次住STAR有沒有自己出島? 如有可否告知要注意的事項, 謝謝!

"仲可以借免費單車踩" - 請問你是否借過, 因為我問 Agent 他說要收費的. (因我囡囡很喜歡踏單車的)

[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_287.gif[/img]

大宅

STAR係咪即係shangri-la?
如何係,我大約3年前去過,都無shuttle bus,要搭的士。可能宜家有番?
單車係免費借架。
酒店自己有個碼頭仔,有water sport centre,係果度可以買船票出島,幾十蚊來回,包埋借救生衣,sloggle。

子爵府

fionwong2707 發表於 11-5-12 09:34
你上次住STAR有沒有自己出島? 如有可否告知要注意的事項, 謝謝!

"仲可以借免費單車踩" - 請問你是否借過, 因為我問 Agent 他說要收費的. (因我囡囡很喜歡踏單車的)

我有出島,不過我係去公眾碼頭自己坐船去,因為我地人多,自己都包晒成隻船咁滯,所以買完飛已經即刻上船 & 開船 ........... 記住所有人一定要著救生衣,船果度應該有供應,如果係bb果 d,我建議自己買一件比 bb,因為果度無咁細o既救生衣比 bb,而且買左,bb都可以玩水,唔會浪費
我地果次買雙島遊船票,不過我下次去會只去一個島就夠,因為我去果幾日,都係下晝落大雨,果次我地下晝轉島,上到島開始落雨,越落越大,跟住仲狂風雷暴,無得玩之餘,仲焗響個島度白等 ~~ 早知係咁,響第一個島玩好過,唔駛o徒時間轉島玩,尤其係帶住bb &好細o既小朋友,盡量安排早去,有咩勢色唔對就番歸

如果妳地人少,JOIN酒店私家碼頭 D 船會方便好多,唔駛再坐多程車,又要等夠人先開船,回程一番就番酒店,雖然貴少少,但係都值,尤其有小朋友
MAMUTIK 島幾多魚 ~~~ SAPI 島好細,MANUKAN 島未去過

單車果度已有人答左......係唔駛錢架,係酒店免費借比住客,當時先到先得啦。仲有乒乓波玩添 ~~ star 真係一家大細都o岩玩

大宅

謝謝回覆!
想問自已出島回程時怎樣確認返酒店的船隻, 是否須要早上出島買票時說明回程時間?

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原來STAR仲keep得咁好!! 我16年前住過, 個時係全沙巴至靚嘅hotel
我農曆年又去, 但仲未plan行程

子爵府

fionwong2707 發表於 11-5-13 15:42
謝謝回覆!
想問自已出島回程時怎樣確認返酒店的船隻, 是否須要早上出島買票時說明回程時間? ...

妳上船果時都會問妳/話妳知回程時間,有咩事想早/遲走咪 call 佢地
碼頭有好多其他船公司o既人,佢地互相之間應該都熟/識o既 ~~ 有咩是但搵個人問就得
果時我係自己響公眾碼頭出島,都係去到碼頭是但搵個人比張單佢睇,佢地會幫妳睇妳坐果間公司隻船響唔響度,佢地會話妳知,同公司o既船就可以上 .......

子爵府

wingogo 發表於 11-5-14 03:05
原來STAR仲keep得咁好!! 我16年前住過, 個時係全沙巴至靚嘅hotel
我農曆年又去, 但仲未plan行程 ...

star個泳池仲o岩o岩裝修左添 ~~ 佢而家係咪至靚就唔知,不過個 feel 就真係好正,設施都好好,好有渡假感覺,床又夠大
BTW, STAR 浴室裡面有浴鹽供應,用黎浸下都幾舒服

大宅

我住過Magellan Resort,老公住過Shangri-La's Tanjung Are Resort,我地綜合過兩間都係唔錯的resort,不過我覺得Magellan的房間比較細

別墅

住過STAR嘅朋友, 有無試過join 酒店的 local tour, 我想知酒店收幾多$$?

- 螢火蟲
- 激流
- 文族村
- 出島 (1 & 2 島)
- others

thanks

大宅

I just checked the price of two hotels during summer holidays, the cheapest room of Magellen is MYR 676 per night (plus tax and service charge) and for STAR is MYR 820 plus tax and service charge. Therefore, STAR is nearly HK$400 more expensive than Magellen per night. Can everyone tell me the room, service and facilities of STAR worth this difference or not?

大宅

回覆 lcyaa 的帖子

I also want to know :)

Thanks

首頁

尾頁

跳至