論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 兒 遭 菲 傭 虐 父 庭 上 噙 淚

agreed

男爵府

2023年兔年勳章

睇到我火起, 因她是對1個沒有還擊能力的小朋友施虐
應予嚴懲, 一千元太小了, 起碼判罰1年人工, 坐監 1年; 若然未能付罰款要加監
並將有関資料轉交各国入境处, 以免為禍人间

洋房

吾係呀???? mud香港法例虐兒罰咁輕既咩? 咁個bun妹係吾係要立刻離開香港?

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

印尼/菲律賓工人換名換張身份證又可以用第二個人身份入境打工(以前我工人及依家工人都係咁話好容易架咋,只要俾錢就得架喎~),依家d智能身份證check唔check到呢d野架!
如果check唔到,咁判個工人有罪都有屁用咩!!!第時咪又俾錢用第二個人身份入境打工,遺害人間!!!!

andrewbaba 寫道:
不幸中之大幸,個懵法官判個工人有罪,佢有刑事案底,唔可以再係HK 揾工,遺害HK 人。

別墅

All BK Mam Mam,

Be careful!!
[img align=left]http://lilypie.com/baby2/070904/.png[/img]

大宅

mylulu007 寫道:
有無攪錯丫, 判得咁輕.....唔好俾我見到個bun同個官, 我一定剷佢地上天花板!

AGREE!
唔知點解hk d 法官多數都係幫d員工同bun bun o既!!!

男爵府

poor father and poor boy! :-(

侯爵府

好媽媽勳章

c 啦!睇完呢單o野攪到我好驚呀!真係要快d裝番
隻眼仔先得喇!雖然佢平時表現到真係好鍚我個仔,
但畢竟都係o係我面前o既一面,背後果面我根本就
冇可能知道,完全靠估........

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

首頁

尾頁

跳至