懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

上年9月第一次突然自己走左,當時有7w~
而家我又有了~成8w啦~我都好驚丫....
但今次d反應大過上次好多啦~上次一d作嘔作悶都無,今次就全日都想嘔...
希望大家都平平安安生個精靈既bb出黎啦~

複式洋房

回覆:曾經試過小產但而家又有咗既入黎互相支持下

我都係7wks果陣無左,而家隔左兩個月咋,時間好難過,大家係咪都等三個月後再努力過呀?

男爵府

回覆:helenmelody 的帖子

回覆 helenmelody 的帖子
好嘢!我都為你覺得開心,下次叫老公陪你一齊去呀!我下星期四會再照,希望到時見到佢大隻咗又繼續閃閃下,咁我就可以轉去普通產科啦!

男爵府

回覆:vickybear 的帖子

回覆 vickybear 的帖子
我都同你一模一樣,我上次得少少作悶,個人好精神,但就冇咗!今次反而天天作悶,個人很累,但我寧願作悶同嘔,起碼心靈上知佢仲係度,你照咗閃閃未?

男爵府

回覆:candyfun 的帖子

回覆 candyfun 的帖子
我係八週發現但其實七週已停了生長,我休息了三個月再放胎,你有冇睇中醫師調理?佢點講?我諗最緊要精神可以,身體唔累,血經正常番,同埋心理上能否看開?你都見我地呢版啲jm比其他人心理壓力要大!

複式洋房

回覆:GentooMama 的帖子

回覆 GentooMama 的帖子
我有開始睇中醫呀,佢話我身體無乜事,但叫我最好等半年俾個子宮休息下,但我唔想,西醫話黎三次m後,無乜特別就可以再黎過~~但好大壓力

男爵府

回覆:candyfun 的帖子

回覆 candyfun 的帖子
我個中醫都係咁!但我已高齡,生仔路上冇幾多個半年!所以都冇理,心理壓力一定有,若成功多啲上黎傾計啦!互相支持好緊要!過來人呀!

男爵府

各位jm,

我又流啡啦!今次較多而且有粉紅添,真係唔係幾樂觀!我呢兩個星期已不斷臥床,真無奈!聽日會再去照!但我真係唔敢期望啲咩,請大家為我倆祈禱!

複式洋房

嗯,大家一齊努力

大宅

GentooMama, 祝一切安好, good luck my friend! Will pray for you...!!! 加油啊~!!!

男爵府

為妳加油,唔好放棄

複式洋房

你要加油呀!唔好擔心咁多!最緊要休息多啲!努力!

複式洋房

回覆:曾經試過小產但而家又有咗既入黎互相支持下

我10年10月小產,嗰時係10周但係bb就得8周size! 我當時真係接受唔到,因為我8周先去照完,醫生話佢大得好快心跳好強仲叫我可以4wk後先再去驗!點知我第10wk就流啡,去照就冇左心跳!我之前係一啲跡象都冇,好難接受!之後諗住過3個月再努力過,點知我四個月都冇m黎!睇西醫又話正常,睇中醫又幫唔到我,最後同事介紹我飲"施務露",我之後嗰個月就黎返m啦!仲係正常架!我好希望可以快啲再bingo, 但係同一時間我又好擔心!不過上黎睇完你地既分享,我安心左好多!我今個月個m遲左成個星期啦!我諗住星期六自己驗下,希望bingo啦!^0^

大宅

回覆 Yen2002 的帖子

祝福你, 希望你bingo啦~!

男爵府

今日照完啦!小b心跳同大小都正常,但搵唔到邊度流血,而且照完流得重多咗!又鮮色咗!所以都係好鬼擔心!中醫師介紹咗另一個專科,轉咗葯,希望瞓醒後會好啲!

大宅

加油加油, 支持你啊~!!!

複式洋房

加油,support u

大宅

GentooMama,
無事GA.....加油!!!!!!

別墅

Yen2002 發表於 11-6-2 15:20
我10年10月小產,嗰時係10周但係bb就得8周size! 我當時真係接受唔到,因為我8周先去照完,醫生話佢大得好快 ...

別墅

Yen2002 發表於 11-6-2 15:20
我10年10月小產,嗰時係10周但係bb就得8周size! 我當時真係接受唔到,因為我8周先去照完,醫生話佢大得好快 ...

首頁

尾頁

跳至