在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

My boss very hate this matter, but I must apply 8 days every year,
so troublesome.
人不犯我, 我不犯人.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

But you have your annual leave wo, still need to explain for what use?

男爵府

好媽媽勳章

bb86 發表於 11-5-14 11:15
But you have your annual leave wo, still need to explain for what use?

我請兩天, 佢唔理大假定事假, 總之最好不要放假.

今次boss話 : 又係這個問題. 您小朋友幾大呀?
我答 : 今次係呈分試(1st time)

wcpcelia  真係唔係個個上司都會體諒...唉...  發表於 11-5-14 17:53
人不犯我, 我不犯人.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我從未做過boss,
不過我覺得boss吾like都正常

等待驗證會員

咁又唔係呀,我三個老細勁好人,我每次都係請下午,佢仲問我夠唔夠。有時我屋企人唔得閑帶女,我仲可以帶阿女返公司添,佢地仲教阿女做功課添 !

珍珠宮

你係咪, 最需要人手時放假?
如唔係, 就唔好理老闆咁多, 假又係你自己既.

(不過有d老闆真奇, 員工放假, 你理鬼人地做咩事喎.)

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我上司都OK的

男爵府

如果你是老細呢?

男爵府

畀面勳章

我老細自己為小朋友考試, 都會請假

別墅

回覆 samanthawu 的帖子

嘩~~你老闆真係好好人a....
係華人定外國人呀?
好少中國老闆會咁好ka la....我覺得!!!

男爵府

我都有請假,SO FAR無表示不滿,而且我每次都只請下午,上午儘量完成手上的工作.

水晶宮

回覆 minmin 的帖子

我舊老闆要人俾埋訂機票張單佢睇先不情不願批假.

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

珍珠宮

CINDYC 發表於 11-5-15 18:46
回覆 minmin 的帖子

我舊老闆要人俾埋訂機票張單佢睇先不情不願批假. ...

喱d老闆做到儍儍地....

男爵府

我以前老細就鍾意我地得閑請下大假陪下小朋友.
現在新老細就唔知鍾唔鍾意, 所以小了請假.
好想舊老細快d回來.

禁止訪問

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

你請AL 同佢講私事咪算LOR~

hw1115  He will ask WHY ?  發表於 11-5-18 22:12

等待驗證會員

回覆 joyjoy219 的帖子

係中國人黎架 !

水晶宮

係ar...好似我姐d心胸窄kei 人米吾多like law...吾講咩事請假佢好似吾like ka...唯有盡量講到kei 都講出lai ke..費時煩...當然你e 個理由未試過甘樣請假ar...相反另外一組個head 就好好多...總之話有事就得..無須再講甘多

等待驗證會員

回覆:hw1115 的帖子

回覆 hw1115 的帖子
暫時我仔仔K1,所以未有太多假要請,不過目前有事要請的話,都ok!

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

扣自己d年假,理得佢like唔like

首頁

尾頁

跳至