烹飪搵食

跳至

首頁
12345...22

尾頁

大宅

Re: 精叻媽咪去買

Honney,

位於九龍城街市(近九龍城廣場)二樓,果度有好多其他肉檔,請留意招牌寫明賣"健味豬",最好11點前或4點後去,中午會休息架。

大宅

健味豬 膽固醇低一半

健味豬的出現,跟《創世紀》葉榮添堅持辦無
希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

子爵府

HH 寫道:
Honney,

位於九龍城街市(近九龍城廣場)二樓,果度有好多其他肉檔,請留意招牌寫明賣"健味豬",最好11點前或4點後去,中午會休息架。

thks
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

大宅

大家有冇食過

別墅

Re: 精叻媽咪去買餸.

糖、鹽、豆粉,買?牌子可信呢
健味豬瘦肉?$斤

大宅

bybyma,

I also saw this product in Uny ar, I forgot the price but quite expensive [quote]
bybyma 寫道:
大家有冇食過

大宅

康仔媽咪,
好多謝你的資料.等我都去入貨先. 我想問下煲湯多數用豬既邊部份會甜d呢?
all,
你地會用邊隻油?我試過好多隻牌子,仲未搵到隻好既.

大宅

請問元朗有冇''健味猪''賣?
調味品有什麼好推介?

大宅

康仔媽咪,

提子核油, 至於煲湯肉檔阿姐話西施骨就最甜.

大宅

大家有聽過ISO9000的豬,
美國種, 係大埔墟新街市有, 話D湯會特別甜.
我發覺健味豬 & ISO900豬, 肉色比較深紅色.
普通豬肉色比較粉紅.
喜歡的金句:
己所不欲.勿施於人
世界本來就不公平,但快樂卻是公平的,只要你知足.
一個人的快樂, 不是因為他擁有得多, 而是因為他計較得少

大宅

小寶貝 寫道:
大家有聽過ISO9000的豬,
美國種, 係大埔墟新街市有, 話D湯會特別甜.
我發覺健味豬 & ISO900豬, 肉色比較深紅色.
普通豬肉色比較粉紅.

咁就好拉,唔洗走去咁遠,個檔叫咩名?

大宅

想問大家 .... ?-( ?-( ?-( ?-( ?-(

西環邊樹有得賣健味豬 or iso9000 豬架 ????
如果係提子核油 ... 邊個牌字 & 邊樹有得賣架 ????

西環會唔會有 ... 有機蔬菜賣架 ??

sorry ... 咁多問題添 !!!

唔該哂大家丫 !!!

大宅

ISO9000的豬,
3個月前去開大埔暢和吃粉面,
經過大埔墟市政街市, 買過一次咋.
咩名真係無留意, 不過掛晒ISO9000証書.
唔係好明, 甘有來頭, 都唔係貴好多咋.
喜歡的金句:
己所不欲.勿施於人
世界本來就不公平,但快樂卻是公平的,只要你知足.
一個人的快樂, 不是因為他擁有得多, 而是因為他計較得少

大宅

monkeyyyy 寫道:
想問大家 .... ?-( ?-( ?-( ?-( ?-(

西環邊樹有得賣健味豬 or iso9000 豬架 ????
如果係提子核油 ... 邊個牌字 & 邊樹有得賣架 ????

西環會唔會有 ... 有機蔬菜賣架 ??

sorry ... 咁多問題添 !!!
唔該哂大家丫 !!!

Hi monkeyyy,
I can answer one of your question
I get 提子核油 from UNY
xx aggie xxx

大宅

想知有機食品銷售地點資料,可登入:
www.vmo.org/htm/organic.htm

大宅

HH 寫道:
想知有機食品銷售地點資料,可登入:
www.vmo.org/htm/organic.htm

但冇講 D 豬係邊到買既 ???

大宅

monkeyyyy,
提子核油Sogo都有, 好似平過UNY少少, 個牌子係"Olitalia" 1lit.以前好平20幾蚊有支, 而家好似要成40蚊.

大宅

食邊隻米好呀? 每次煮飯都好頭痛,又唔知買咩餸好.
有時都會去topic(今晚食咩餸度睇下)
~~~~~~

大宅

monkeyyyy,

健味豬只在九龍城街市和灣仔道街市(近修頓球場)有得賣。

大宅

HH 寫道:
monkeyyyy,

健味豬只在九龍城街市和灣仔道街市(近修頓球場)有得賣。

icic .... 灣仔道街市好近我媽咪屋企 ....

首頁
12345...22

尾頁

跳至