自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

落左咁耐大雨, 你屋企有無漏水呀?

都唔知係咪個煤氣爐裝得唔好, 外面一落雨浴室就係咁漏水. 你地有無呀? ? :-(

男爵府

畀面勳章

Re: 落左咁耐大雨, 你屋企有無漏水呀?

好彩入伙咁耐....都未試過

珍珠宮

2024年龍年勳章

我房之前裝冷氣時整得唔好呀, 一落就滲, 依家o個位好濕呀, 油漆又浮起了.
希望每天開心渡過 ;-)

大宅

Cecilia 寫道:
都唔知係咪個煤氣爐裝得唔好, 外面一落雨浴室就係咁漏水. 你地有無呀? ? :-(

我同你一樣呀! 但係唔關煤氣爐事, 我第一次發現浴室磚牆隙有水滲入, 地下一灘水, 唯有希望係外牆滲水, 因為gum就由大厦管理維修負責. 如果天晴之後仲有一灘水, gum就慘啦, 即係坐厠內有水管漏水, 有排煩呀! 希望快D停雨啦! :cry:

男爵府

好彩唔會.

別墅

Jessy,
咁而家仲有無漏水呀? 有無搵人整番好呀? 之前試過一次橫風橫雨嘩d水係個冷氣機樹直吹入來, 放工番到屋企成張床都濕曬, 好慘.

HoW
我都煩死呀. 好彩係落雨先至濕, 唔知可唔可以搵煤氣公司來check呢, 但book到佢來又未必落雨都唔知check 唔check 到.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我呢度無漏水,不過我大陸間屋水浸啊! :-( :-(

大宅

Cecilia 寫道:
唔知可唔可以搵煤氣公司來check呢, 但book到佢來又未必落雨都唔知check 唔check 到.

其實我覺得煤氣熱水爐安裝不善, 而引起漏水機會好細. 熱水爐背的牆開的洞其實不大, 而且塞了氣喉, 邊有gum多水入. 你可能同我一樣, 外牆滲水!

你call下煤氣維修熱線囉, 佢哋服務幾好架! 師傅可以拆開外殼睇有冇水蹟可疑! 佢哋鼓勵客户定期check爐架, 有冇事都要兩三年Call一Call! 一次過Check埋煮食爐軟喉管!

別墅

HoW

Tks! 星期一call call 佢地先. :wink:
雲師奶 該用戶已被刪除

複式洋房

雲的孩子都在跳舞 寫道:
我望住屋企既窗台,滲水滲到一滴滴,其中仲有一個 pop 添,我幾有衝動吉穿佢睇下會點,不過我一d感覺都無,因為層樓已經賣左!住埋今個月就搬!

複式洋房

你都好呀, 可以搬
我屋企個 落地玻璃 :-( :-( 油上漏水到下............gum日已經三次拖地............. :-( :-( :-(
我望住屋企既窗台,滲水滲到一滴滴,其中仲有一個 pop 添,我幾有衝動吉穿佢睇下會點,不過我一d感覺都無,因為層樓已經賣左!住埋今個月就搬!

珍珠宮

落地玻璃窗係差d架啦, 好天既時候你又正d姐.

別墅

大宅

如是外牆問題滲水入屋內牆壁, 是由大廈管理負責維修嗎?

大宅

環保接龍勳章

我無呀(好彩)..希望你們大家都無事LA

珍珠宮

2024年龍年勳章

Cecilia, 其實係"滲"水唔係漏水, 所以唔係好嚴重, 係唔靚仔咋, 塊牆pop起左, 同埋唔係冷氣機漏入黎, 係冷氣左邊的牆壁至岩, sorry, 我講得唔好呀.

all, 你地要唔要towngas電話呀~~~28806988 - 1字廣東話 - 1字維修 - 1字住宅用戶 - 8字contact客戶服務員呀.
希望每天開心渡過 ;-)

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

我成日出街唔記得關窗,攪到幅牆有水漬. :-( :-(
仲好大幅呀 :-( :-( 記得關窗嗰日又唔落雨,唔記得就落到大一大兼耐一耐,好慘呀
:-( :-(

首頁

尾頁

跳至