心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 有冇80年代出世既朋友一齊傾下計!

我是81的

洋房

我係80年架,原來依度已經有d做左mama
有時係街上見到有d細路仔好得意呀,心想將來都好想生番個bb :mrgreen:
而家同男朋友仲係拍緊拖,仲未係結婚同生bb既時候 :cry:
自己心目中想大約在28歲前可以做到以上兩樣野

侯爵府

阿慧 寫道:
我係80年架,原來依度已經有d做左mama
有時係街上見到有d細路仔好得意呀,心想將來都好想生番個bb :mrgreen:
而家同男朋友仲係拍緊拖,仲未係結婚同生bb既時候 :cry:
自己心目中想大約在28歲前可以做到以上兩樣野

我既諗法同你差唔多呀,不過我估自己至少要28歲先結婚, 28歲前可能性應該唔大!

洋房

elf ,

我地要努力呀,希望我地既目標可以過多幾年實現

侯爵府

阿慧 寫道:

elf ,

我地要努力呀,希望我地既目標可以過多幾年實現

好呀, 大家咁話!!
因為我想趁後生, 試下自己闖下先, experience下唔同既事物, 同埋大勢所趨, 遲婚既人愈來愈多, 所以遲少少都唔怕既!

大宅

Hi ,我都係80年架,得閑一齊傾吓計吖

子爵府

好媽媽勳章

阿慧,elf :
開頭我都好似你哋咁諗,但意外就真係無得講~
不過,如果真係想生就唔好過30!

不要五十步笑一百步;不要看見人地眼中既刺而忘記了自己眼中的樑木;做人要對得住自己~

男爵府

我都係80尾架

有兩個仔,一個兩歲,一個三歲半

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Lok1206 寫道:
阿慧,elf :
開頭我都好似你哋咁諗,但意外就真係無得講~
不過,如果真係想生就唔好過30!

贊成!我覺得早d生小朋友,自己體力應付到,同埋小朋友都會健康d架!

洋房

haileymama ,lok1206:

hello

我都知道到左30歲先至生bb不是太好的
但係暫時真係未有能力去湊大一個小朋友.
haileymama,我知道意外既野係好難講,所以而家我同男朋友都會盡量避免有意外既機會
:evil:

洋房

elf ,

你係做甚麼工作架? :lol:

侯爵府

阿慧 寫道:

elf ,

你係做甚麼工作架? :lol:

我舊年先grad, 而家做編輯工作呀! :-P

洋房

我估你應該係一個事業型既女仔,係咪呢

侯爵府

阿慧 寫道:

我估你應該係一個事業型既女仔,係咪呢

都係架, 我鍾意靠自己架
阿慧, 咁你做咩架?

洋房

我係而家間公司做左文員都四年幾喇,我都已經出黎做野做左六,七年lu

子爵府

hello all
我83年架~
今年11月BB就出世啦~~

男爵府

我都係80年,我個囡而家1歲4個月

侯爵府

crystal618 寫道:
hello all
我83年架~
今年11月BB就出世啦~~

嘩, crystal618, 你年紀仲細過我呀, 恭喜哂呀! 希望 bb健康快高長大呀!

子爵府

elf
普通啦~~~
我覺得依家生就差唔多囉~~

洋房

crystal618 :

bb出左世,你記住post”bb相”比我地睇喎

首頁

尾頁

跳至