想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

內膜薄, 難著床, 點算呀????
小X過, 經過刮宮後, 內膜薄左, 經量少左, 唔知點醫好???
6月尾最後一次試放雪胎, 唔想再有閃失, 可否比D意見我呢????
thanks!!!!!

大宅

幾薄呀?我得8mm兩次ivf都失敗呀!

miffycat  下次會成功!  發表於 11-5-24 00:05

禁止訪問

別墅

回覆 bbtam 的帖子

做左兩次IVF, 都係得0.7幾, 0.8都無.....
但係醫生話只要有0.6以上都可以試.....
得番最後一次機會, 好擔心都係咁薄LO....

miffycat  黃體ok嗎? 年齡不高嗎??  發表於 11-5-24 00:08

大宅

我八月會再做ivf,而家e生幫我戴左子宮環+食避孕葯,佢話人工流產的婦女內膜太薄而沒有經期的都可以用呢個方法改善,佢叫我試下我而家戴左兩星期會試兩至三個cycle架,但我戴左有出血的情況,遲幾日會去e生到覆診,你六月放胎太快喇問題都未觸解決,我怕你浪費心機,有無問過你既e生可以點做呀!?

大宅

畀面勳章

也不只看內膜的厚度, 有很多其他因素...正面些啊!!

大宅

i know there are pills you can take, just ask your doctor

大宅

我之前都係同樣問題,內膜厚度係好重要,我e生話如果唔夠8mm,做ivf放左胎成功機會係0,所以我之前ivf嗰陣,e生會給我食藥+打針谷厚內膜,不過我上次成功內膜都係8点幾mm,所以如果唔夠8mm就真係唔好浪費機會,寧願等下個cycle再用藥谷過!

別墅

回覆 sssukiii 的帖子

我係QM到睇GA! 醫生話有0.6都可以試下(我兩次都0.7幾), 但係我個CASE有少少唔同, 因為我之前用食藥方法唔得, 內膜完全無改善, 所以醫生見議我用番自然方法, 放左胎之後, 又唔使打針,塞藥.....正係叫我正常作息就得, 一直等到CYCLE尾, 無M就驗孕LO.....
我都想問番醫生, 點解人地放完胎之後都會打針,塞藥, 我就唔使?

男爵府

你地點知個子宮薄, 去邊度驗?幾錢?
耐心地等待成功

大宅

回覆 Kit_ming 的帖子

你去婦科e生到照陰道超聲波就可以度到內膜厚度架喇!大約要$400-$800!

男爵府

我成日都照架,不過醫生冇話我知厚定薄,係唔係令計架?
耐心地等待成功

子爵府

回覆 Kit_ming 的帖子

如果正常厚度, 醫生未必會講, 你擔心的話可以下次排卵後睇醫生, 然後主動問

Kit_ming  THX  發表於 11-6-9 13:27

首頁

尾頁

跳至