家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: OSIM既濾水吸塵機

想八卦下OSIM果部機, 吸完係咪唔駛再用地拖拖地ga?

大宅

YES, 可以用蒸氣功能代替拖地

子爵府

UNY 萬色店 SOGO JUSCO
在你把我帶回家之前,請記得,我的壽命約有10~15年;你的離棄,會是我最大的痛苦.
當我要捱過最辛苦的歷程時,請千萬不要說:「我不忍心看他。」或者「讓我不在場時才發生。」
只要有你和我在一起,所有的事都會變得簡單容易接受。請你永遠不要忘記,我愛你。

大宅

小白427 寫道:
YES, 可以用蒸氣功能代替拖地

咁係掃地拖地一take過, 定係都要分開2次ga?

大宅

睇你屋企多唔多毛, 頭髮之類啦..

因為我家有貓狗, 所以通常都乾吸一次先 (即普通吸塵咁吸), 去左d毛髮先, 先開始用蒸地兼吸塵function.

咁樣吸完個地就滑滑

:-P :-P

別墅

"karcher"o向西田都有得買。

別墅

我想問下, 咁係咪真係連廚房d 油膩污漬都可以清潔得一乾二淨? 唔駛用清潔劑了? 我見到 Rasonic 都有一隻, 有沒有用過, 效果如何? 價錢比 Osim 平好多, 我係 Panasonic 專門店見到, 賣 2,590.00 有什麼意見?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

其實買邊隻牌字都好,(我係用k字頭個部),水濾式真係好好用.我日日都用,屋企搵條頭髮都無架.小朋友成日訓係地我都吾怕.仲有呀,自從用左佢吸床之後,我一家大細再無周身痕.我住新界,有一隻狗住天台..所以我覺得勁好用..推薦!!

別墅

係呀! 我就係嫌屋企成日都好似抹極都唔乾淨咁. 因為我見到 Osim 隻濾水吸塵機有埋蒸氣, 講到好似好好咁, 連廚房d 油漬, 膠邊d 污垢, 都可以清潔到, 所以心思思. 但係講緊成7,000 大元, 好貴呀! 唔知佢係咪真係可以咁 powerful!? 有無人用過比d comments 我呢? Thank you!

大宅

複式洋房

osim 用得嘅空氣清新劑, 你地會係邊度買, 分享下.
當將你的事交託耶和華,並倚靠祂,祂就必成全。     (詩 37:5)

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

我買左.. 但係嫌太大件.. 又懶得羅出來用. 買左兩年都係用得個幾次. 希望有工人用之後, 我會勤力d 用 ...... 叫工人羅來用啦. 哈哈

首頁

尾頁

跳至