自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 您地對呢0的人有咩反應??

好同意各位o既講法.........
真係好乞人憎.......你put多幾put...佢地仲吸多d吹去你果面...真係激死

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

真係好討厭~

我都會扮咳, 掩鼻, 用手撥煙, 眼望望......

大宅

~DREAMY~ 寫道:
係呀係呀~~
搭lift揸住支煙果d敗類最乞人憎呀!
以為唔吸淨係揸住就無所謂.....
好心明知要搭lift一係唔之前唔好點住、
一係就食埋先入lift,
一係就整熄佢啦!
再唔係掉轉個煙頭放入口到出lift先拎返出黎囉![quote]
祉翱媽咪 寫道:
有時搭lift,D人唔係食,
用手拎住,庶住..就當無野咁,
部lift空間已經細,成陣煙味,真係焗死....
整到成身煙味!!!好乞人憎!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[/quote]

I've try this before: Look on the man with a cigarette in hand (of course no friendly)

大宅

而家hk好大力提倡禁煙.
我好期待有第2個林則徐出現.
古時鴉片害左唔少中國人,
現今有香煙,
而且好毒.唔係即時有反應,係慢性.
中國每年有唔少人死於吸煙所帶出黎o既病.

珍珠宮

不過有次我搭"車立"見到個媽咪好乞人憎~
有個阿伯應該係食煙,有陣煙味~
咁個女人掩鼻,之後幫佢個仔掩,個仔成十一,二歲ga lar!
個仔話唔駛la!冇問題~
個女人仲好不滿咁望住個阿伯~
如果係我,我只會拎張紙巾掩鼻~
唔會好似佢咁law!

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

慢性吸煙者.(又不修邊幅)真係唔食煙果時都好大陣臭煙味.
有時坐巴士,好不幸地坐正個有煙味o既男人身邊.真係全程都要寧轉面.

大宅

好媽媽勳章

祉翱媽咪 寫道:
有時搭lift,D人唔係食,
用手拎住,庶住..就當無野咁,
部lift空間已經細,成陣煙味,真係焗死....
整到成身煙味!!!好乞人憎!!!!!!!!!!!!!!!!!!

呢個咪係我尋晚既遭遇,
我又唔敢出聲,咪唯有閉氣囉! :tongue:

With GOD all things are possible.

複式洋房

我會閃開!! 不過試過有個衰公勁衰, 我o個陣大肚, 佢o係我面前噴煙, 我咳啦(真咳), 但個衰公竟然話:「 x(粗口), 咳x(粗口)死你咩!」 我跟住好大聲鬧返佢, 「你想死無人阻你, 不過大肚婆都鬧, 你實衰廿年囉!!」 激死我! o個次係我o係公眾場所最失儀嘅一次... 不過真係忍唔到!

男爵府

我會去一D唔比人吸煙既地方進餐.
費事同人嘈咬.因為有小朋友係喥.
唔多著數.

禁止訪問

睛靈勳章

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

討厭

子爵府

畀面勳章

隔離枱食煙, 我就用tissue um 住個鼻, 我老公就會好大聲問, 嘩! 邊度食煙呀? 然後攞起menu勁撥, 合作無間
多數d人食完一支後都唔會再食

別墅

bb2002,
extremely agree!!! :tongue:

bb2002 寫道:
慢性吸煙者.(又不修邊幅)真係唔食煙果時都好大陣臭煙味.
有時坐巴士,好不幸地坐正個有煙味o既男人身邊.真係全程都要寧轉面.

男爵府

環保接龍勳章

[quote]
NatalieMaMa 寫道:
隔離
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

大宅

DongDongBB 寫道:
下次應該要特登係佢面前用手蓋住個鼻, 鄒曬眉頭咁, 等佢唔好意思再食啦.

係啦, 我諗我都會咁做架 :-P
Love You Baby

珍珠宮

子爵府

NatalieMaMa,
你就好啦,我遇果d好衰,有一次我去酒樓,隔離台果2公婆...(上o左年紀)係到勁"c"煙...我米link把風扇仔出黎向佢地吹....點知仲特登嘖過黎...攪到我地走到走唔切........但係我地又心心不憤...激c人

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都好討厭人食煙。有一次,我們一家(包括仔仔)去酒樓飲茶,等位時我已好清楚對個侍應話我要非吸煙區,到我地有位時,入到去發現好多人正在吸煙,而我們的位,周圍的人
都正在吸煙,我立即走去問部長這個是吸煙區還是非吸煙區,部長答我"這個是吸煙區",我話 "我要非吸煙區,為何要我坐吸煙區? 個部長見我推住bb車,立即用對講機鬧個侍應 "人地推住bb車,你點會叫人地坐吸煙區?", 個侍應答"佢話要吸煙區" 我話 "我要非吸煙區",跟住個侍應都不肯認錯,我決定走人,以後都不會去這間酒樓。

複式洋房

april48 寫道:
NatalieMaMa,
你就好啦,我遇果d好衰,有一次我去酒樓,隔離台果2公婆...(上o左年紀)係到勁"c"煙...我米link把風扇仔出黎向佢地吹....點知仲特登嘖過黎...攪到我地走到走唔切........但係我地又心心不憤...激c人

haha... 攞風扇仔吹... haha... 好厲害!!! 果然大家都好憎!

首頁

尾頁

跳至