自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

王國長老

您地對呢0的人有咩反應??

唔好話我歧視0的吸煙人士, 但係我試過好多次, 係一0的食店食飯, 對面既人飯後來1-3支事後煙, 有0的仲要事前事後都吸, 嘩, 我一見到0甘真係要好快速0甘倒落個肚到, 雞0甘腳鬆人. 有時無得快我又頂唔順就會突登做0的動作--> 咳, 掩鼻, 用手撥煙呀......等對方收手. 仲有一次仲衰, 我同3個小朋友食飯, 隔離個3位著得好pretty既ol就然勁煲, 我咪大大聲同小朋友講, 快0的食喇, 有人偃煙呀, 0的煙無益有毒毒架
您地遇到呢0的人又會有咩後應呢
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

侯爵府

Re: 您地對呢0的人有咩反應??

唔只係咁,有時係街排隊等巴士,前面嗰個食煙,d煙就兜頭兜面咁吹過嚟 跟住就係度咳, 掩鼻, 用手撥煙呀......等,但前面個吸煙人士....冇反應

瑪瑙宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我今朝響巴士站等巴士, 有個女士響到食煙, D煙個味好嗅好似大陸煙, 仲順風吹過黎, 真係好想 ,我覺得應該連街到要禁煙
我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

別墅

有時搭lift,D人唔係食,
用手拎住,庶住..就當無野咁,
部lift空間已經細,成陣煙味,真係焗死....
整到成身煙味!!!好乞人憎!!!!!!!!!!!!!!!!!!

男爵府

下次應該要特登係佢面前用手蓋住個鼻, 鄒曬眉頭咁, 等佢唔好意思再食啦.

大宅

我o係佢地面前撥煙.
因為煙味令我窒息∼

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

王國長老

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 王國長老

我盡量都要求非吸煙區。
我個仔好鬼合作架喎,如果要坐吸煙位佢便狂咳,雖則佢有氣管敏感但有時真的有點太大反應...童言無忌...佢又大大聲說好臭,個喉嚨好唔舒服...咁我便會說唔好意思亞仔氣管敏感...
多數D人會安排非吸煙區又或者吸煙嗰位人兄會唔食囉...

別墅

cookie 寫道:
... 對面既人飯後來1-3支事後煙, 有0的仲要事前事後都吸...

飯後煙
不同事後煙.

吾等好色之徒,
仲以為食飽飯後還大幹一場,
黎支事後煙疏疏肝!

言歸正傳,
遇此情況, 還是走為上策.
出言譏諷,
要鑑貌辨色.

遇著惡人,
噴你一面煙不止,
還附贈一面屁!

大宅

係呀係呀~~
搭lift揸住支煙果d敗類最乞人憎呀!
以為唔吸淨係揸住就無所謂.....
好心明知要搭lift一係唔之前唔好點住、
一係就食埋先入lift,
一係就整熄佢啦!
再唔係掉轉個煙頭放入口到出lift先拎返出黎囉!
祉翱媽咪 寫道:
整到成身煙味!!!好乞人憎!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I'm not a yogi,but a yogist!

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

最憎人一路行一路食

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

有一次 有個廿歲到既女仔響我前面食煙 當時我地等緊小巴 

好啦 有車啦 佢一手掉左支煙落地(好多人都係咁 一上車就掉支煙落地架啦) 後尾佢一踏隻腳上車之際 有個著制服女人走埋黎足住佢隻手叫佢落車) 哈 咁佢就唔見幾舊水啦

佢即刻傻笑執番支都無用

洋房

都唔明白d人點解要吸煙,d煙臭到死,對身體唔好,更重要是會影響到其他人
我讚成全面禁止吸煙

大宅

尼古丁的錯

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

真係最怕排隊個時, 排正d 吸煙人士後面, 排又唔係, 唔排又唔係, 如果出聲話佢, 佢仲惡過你。

雖然家陣好多餐廳、酒樓都設有非吸煙區, 但係我見d 人又揀非吸煙區坐, 但一樣照食煙, 好多侍應怕得罪客人, 都唔敢出聲。
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

王國長老

王國長老

頂爺,
您真係好好好.......................色呀, 我梗係知咩叫事後煙啦 ,
題外話, 次次睇您既留言, 真係好鬼正字字珠璣 希望無抱錯書包啦, 頂爺, 有錯記得話過我知呀
頂爺 寫道:
[quote]
cookie 寫道:
... 對面既人飯後來1-3支事後煙, 有0的仲要事前事後都吸...

飯後煙
不同事後煙.

吾等好色之徒,
仲以為食飽飯後還大幹一場,
黎支事後煙疏疏肝!

言歸正傳,
遇此情況, 還是走為上策.
出言譏諷,
要鑑貌辨色.

遇著惡人,
噴你一面煙不止,
還附贈一面屁![/quote]
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

大宅

食煙唔好,食香口膠好d

大宅

祉翱媽咪 寫道:

應該叫佢整熄支煙, 唔係唔好入LIFT
明日之<猩> - 卓彥
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至
熱門主題