興趣嗜好

跳至

首頁
12345...36

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

引用:小女只有三歲幾,但天生貪靚,加上頭髮唔太

原帖由 rose-mag 於 11-05-28 發表
小女只有三歲幾,但天生貪靚,加上頭髮唔太長又唔多,
而且生得古怪,用髮夾她幾天就掉失一個,為免頭髮散 ...
樓主好有心機,五手辮我成日都梳得唔好。

禁止訪問

回覆:rose-mag 的帖子

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

第五幅幾令呀
我中意係耳仔紮起辮番另一邊, 得一條夠簡單

男爵府

畀面勳章

回覆 ANN222 的帖子

另一個參考站: princesshairstyles

張秋  嘩佢地好勁呀  發表於 12-3-20 11:51
ANN222  TKS  發表於 11-5-28 23:06
rose-mag  呢個website都好得架。  發表於 11-5-28 16:02

伯爵府

畀面勳章

我個仔黎,恨死ing..

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

等我同女女紮下...

男爵府

真係有心機...我囡兩歲幾...D頭髮又少又稀疏...有排都未紮到!!!

rose-mag  我女之前都係紮唔起,留咗好耐先有而家咁,但都係太少好難攪。  發表於 11-5-28 15:10

男爵府

平時係工人姐姐幫阿女紮辮,工人一放假我唔知點算,樓主好勁!

子爵府

好靓~~~
不過呀女唔會坐定定比我扎.

張秋  開住個電視會唔會好d呀?  發表於 12-3-20 11:52

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我中意法國辮

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

伯爵府

我紮黎紮去都係馬尾同孖辮咋,想同阿囡紮d唔同款架,不過一來阿囡頭髮唔多,二來個衰豬又坐唔定,紮到我都覺得好悶,好在依家有樓主同其他朋友提供的website,等我參考下先!!!!!!thank you!!!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

你真好心機!我都係成日同我個女紮馬尾算了

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

紅紅 發表於 11-5-27 15:03
我只獨沽一味幫佢梳孖辮,
或者2個叉包

我個女好麻煩,我以前都係同佢梳兩條孖辨或一條馬尾,
但放學去湊佢時,就一定係披頭散髮,連條橡筋頭夾都唔知去咗邊,
因為佢午睡果陣周圍郁,兩條辮都散晒,一散拮到眼佢就唔鍾意,
會自己拉甩條辮,又試過將橡筋套入手腕,我驚咁會連手都冇埋,
所以寧願每朝花D時間同佢紮辮,囡囡貪靚,佢覺得靚就唔會攪甩D辮仔,
當老師同學讚佢D辮仔靚,佢就好開心。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

好靚....我自己都唔識梳....

好彩我生個係仔

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

bbbon 發表於 11-5-27 20:14
回覆 rose-mag 的帖子
好有心機細個時最羨慕有d女同學扎到個頭鬼咁靚,一睇就知有個好媽媽兼家境不 ...

但我家境唔係咁好架咋,我都係全職返工,每日要帶對仔女返學,要趕七點九班巴士返工,由屋企去學校要大約行5分鐘,好彩有我媽幫手,我自己6:45起身擦牙洗面先,
再整醒對仔女,同佢地擦牙洗面,囝囝可以自己換衫,個女就抵死啦,朝朝都扭唔起身,
同佢講要早起先有時間紮靚辮辮都有D幫助,之後我媽幫手俾早餐佢地食,
我自己換完衫就同個女整頭髮,通常睇吓有幾多時間先決定整個咩頭,
多數都係10-15分鐘內完成,時間都幾趕,好彩囡囡多數都幾合作吓,
佢一邊食早餐,我一邊紮,星期六日就多D時間慢慢紮。
其實齋坐喺度10分鐘對小朋友嚟講係好耐架,我多數係會俾D嘢個女玩或者食,
咁佢就會坐定定,但仔仔都會成人撩個妹傾計攪住晒。

王國長老

miffymiffy 發表於 11-5-27 15:29
呢款好高難度, 俾我就無耐性啦

其實唔係好難架,只要你識個原理,你紮幾多條都唔難,同人紮易過自己紮,我自己都同自己紮到架。

lazyfish  可唔可以教下呀?  發表於 11-5-29 02:21

王國長老

hoitungmama 發表於 11-5-27 15:57
我女d頭髮又係好似你女咁架,又少又散,我都係識得同佢扎馬尾同孖辮,你個種扎法真係唔識,我最想可以同女女扎5 ...

咩係五手辮,我只係識三手同四手,唔知係咪一樣原理,頭髮分五份嬪埋一條?

P.S. 突然間醒起,我紮呢D法國辮應該就係四手同五手辮,以三手做基本,
然後加入多一手頭髮或兩手,但原理都係三手,唔知係唔係呢?

首頁
12345...36

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊