跳至

首頁

尾頁

別墅

屯門中心- 單車公園超級黑店--

我地從這間單車店買了一部新單車比囡囡,講明有一年保養。 第一次去廸欣湖便爆內軚,佢話吾關佢事呀! “你自已吾知點用車,一定是你撞過。算! 雖然我地沒有撞過,但沒辦法比錢換軚。

第二次,當囡囡轉波時發覺單車不順,轉不到波,我地去問佢,佢話個碟壞了,佢照講同一番說話
: “
你自已吾知點用車,一定是你撞過, 要換碟跟本我地沒有撞過。而且佢維修換令件價錢很貴。

大家如果吾想激死,千萬吾好去買車,租車便可。

• 話有保養,但當有問題搵佢,佢只說你自已吾知點用車,一定是你撞過保養名存實上遺忘。態度差,不負責任。換令件收費貴,不合理。

別墅

點解會系呢度買單車?好便嗎?

洋房

我都想買架單車比仔仔,邊到買會較好?

別墅

因為方便所以在單車公園的單車店買。以後都吾會la,想激死麼。

如果想買車,看看你買幾大架,
細架去toys'r us 都有la,富健同新壚都有單車店。

我地另外買了兩架大人摺車便在藍地買。好好用便宜。

複式洋房

回覆 Siman 的帖子

其實坊間賣單車, 所謂保養其實只保養車架, 例如車架裂開, 爆焊等等車架原廠施工/設計不良所導致問題. 其他PARTS係無保養呢回事, 爆胎係一定唔保的.
不過呢間野咁樣講說話係的確趕客. 亦都睇得出佢個人心地唔幾好.如果轉唔到波係因為D"碟"爛左, 而你根本無撞過, 就更加缺德, 因為擺明佢賣左架爛車俾你.
其實之所以係咁可能係佢根本就唔識整車.

三聖有間單車鋪, 單車討論區踩開單車既人都盛讚佢有HEART, 整車可以試下搵佢.

子爵府

畀面勳章

Siman 發表於 11-6-2 09:51
因為方便所以在單車公園的單車店買。以後都吾會la,想激死麼。

如果想買車,看看你買幾大架,

我都想買一格摺車, 請問在藍地那裡買? 間店舖叫咩名? 可以pm我. tks!

首頁

尾頁

跳至