使用意見

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

回覆:bk_admin 的帖子

Test

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

個人認為 UPLOAD 相片到我的相冊比較容易,但這需要開桌上電腦才可以操作。
如果要用手機回覆時顯示相片,需要用即時拍攝那功能才可以 (如錯請指教)。

但想請問︰
上載相片到我的相冊後,如何編輯相片方向﹖
找了很久也沒有這項選擇,謝謝。

大宅

我也是 Click 完「相册圖片」冇反應 . 怎麼辦?

另外, 我回覆了私人訊息, 便系統沒有更新. 請指教!

子爵府

引用:Quote:icjey+發表於+14-12-30+19:34+我已看

原帖由 國務專員 於 15-01-07 發表
已上傳到其他網絡相簿的圖片是不用再上傳的,只需先複製網絡相片的連結,再按下圖指示貼上連結便可以了。

...
請問點解我用電腦upload 相去我的相冊,upload 完張相會上下倒轉左架?

子爵府

引用:個人認為+UPLOAD+相片到我的相冊比較容易,

原帖由 island811 於 15-10-29 發表
個人認為 UPLOAD 相片到我的相冊比較容易,但這需要開桌上電腦才可以操作。
如果要用手機回覆時顯示相片 ...
我upload 完張相都係上下倒轉左!攪唔掂呀!

複式洋房

我 Click 完「相册圖片」從我的相册中選擇圖片: 選擇相冊 果度冇得比我㨂既? 我之前已經係電腦上傳照片上親子王國的相冊內, 請指教, thx!

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

引用:我+Click+完「相册圖片」從我的相册中選擇

原帖由 enterus 於 15-11-23 發表
我 Click 完「相册圖片」從我的相册中選擇圖片: 選擇相冊 果度冇得比我㨂既? 我之前已經係電腦上傳照片上親 ...
你可以用bk 個新app, 一次up幾張圖去帖度,不過你咁少分,可能唔可以出太多張,真係搞唔掂時,不如用photobucket個類網上相冊仲方便

複式洋房

回覆 親親小孩子 的帖子

已經搞掂了, thx!

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆:相冊使用教學(包括上載圖片及添加圖片在帖子內)

Test

洋房

thank you

男爵府

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 bk_admin 的帖子

Testing

男爵府

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

很開心終於學識如何貼相片。

男爵府

回覆 waterlily 的帖子

Test

大宅

佢話:(你當前附件空間還剩餘容量 1 MB)咁怎樣可快速加大呀?
我現在一張相都上傳唔到,因為得1MB

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

Bbmarket 發表於 16-2-15 23:30
佢話:(你當前附件空間還剩餘容量 1 MB)咁怎樣可快速加大呀?
我現在一張相都上傳唔到,因為得1MB
...
您好,BK相冊空間會隨著用戶組升級而增加,您可以積極參與話題討論,另您亦可以使用其他網絡相簿上傳圖片,再到親子王國分享。謝謝!

大宅

回覆:joyfulfashion 的帖子

Testing

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

TEST
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

請問點取消圖,我本身用手機上傳的

國務專員  http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=17359650  發表於 16-8-18 12:40

大宅

Hi, 我upload唔到相片, 一直話容量不足, 但之前都up 到10張以上的.....

我在"用戶組" 裡面睇見-->
單個最大附件尺寸 : 1MB

而我當前附件空間還剩餘容量 ---> 767 KB
(但我的相冊是空的~~)
(已按了"重新統計"~)

請問我可怎做?

國務專員  技術員已更新資料,請再嘗試。謝謝!  發表於 16-6-23 12:14

大宅

回覆 AnEm 的帖子

而家OK喇, thanks, 國務專員~

首頁

尾頁

跳至