跳至

首頁

尾頁

大宅

我仔晚上訓覺時會成日反身反到去了床尾,如果開冷氣就反小d,但係佢近排成日都訓訓下反身之餘,反多兩反,就毑埋口臉係度叫,叫都好似喊,我唯有塞奶咀,咁佢有時就乖乖吾叫咁訓番,有時就塞了奶咀吐番出來再叫喊過,我要去俾水佢飲,都係一時時ok,都吾知點解,佢個樣又毑埋口臉雖然係咪埋眼,有時仲叫到醒埋坐起身,但又吾似要奶,因為佢一個半月時巳戒了夜奶,都吾知想點?有無人俾到意見?

DaphneLmc  Me2~  發表於 11-6-8 09:47
JELLYLAU  我個B女情況同你差唔多。。。不知如何是好!!  發表於 11-6-1 22:02

大宅

畀面勳章

我個女上星期都係咁, 俾保嬰丹佢食咗好啲, 可以一覺瞓到天光

samjacky  我都諗緊俾吾俾珍珠末佢好?  發表於 11-6-1 19:37
samjacky  我都諗緊俾吾俾珍珠末佢好?  發表於 11-6-1 19:36

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

肚仔唔舒服,或者出牙唔舒服.

samjacky  oh係就好啦,佢到依架都未有牙  發表於 11-6-1 19:36

男爵府

我覺得BB發夢呀......睡睡下恰埋眼喊,搖醒佢就無事.....

大宅

回覆 ferferfer 的帖子

但晚晚都發惡夢咁慘,btw我好驚叫醒佢,因為試過叫醒過,佢吾訓攪左成訓番,我就無覺好訓sigh

大宅

回覆 samjacky 的帖子

我個女都係個半月就戒左夜奶,但上兩個禮拜都係好似你個仔咁,半夜3,4點就係度叫,有時會自己瞓番,有時要抱佢去大人床先瞓,持續左個零兩個星期,到今個星期就正常番一覺瞓到天光,我發覺佢半夜會醒果段期間,日頭多數都有痾過爛屎.今個禮拜就冇,唔知你個仔係咪都係咁呢.

大宅

回覆 mimibb2010 的帖子

其實呢,咩叫爛屎?因為我個仔由細到大除了試過有3-4次好水又酸的屎之外,其餘的都係一patpat杰糊,好少好少係條條,所以吾知咩係爛屎?

公爵府

環保接龍勳章

如果係我個B,十次有九次都係肚痛肥仔水搞掂

大宅

samjacky 發表於 11-6-2 16:29
回覆 mimibb2010 的帖子

其實呢,咩叫爛屎?因為我個仔由細到大除了試過有3-4次好水又酸的屎之外,其餘的 ...
爛屎就係好水又酸的屎,吽牙時痾既屎,我99叫佢做屎花,會酸酸地.我個女4,5個月已經係痾條條,所以我知佢幾時係爛屎.但你個仔一patpat杰糊都係正常既,果D應該唔叫爛屎.

samjacky  icic thx  發表於 11-6-7 11:13

首頁

尾頁

跳至