想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

effect of Tea and Coffee on babies

I am always a fans of Tea (with milk) and coffee, want to know whether I can still take these kind of drinks when I am preparing or during pregnancy. Did any already moms in these forum were still taking tea and/or coffee and found that their babies are just fine after? Would appreciate very much if anyone could share with me on this. Thanks.

珍珠宮

2024年龍年勳章

Re: effect of Tea and Coffee on babies

聽講懷孕期飲得多coffee會令bb過度活躍.

tea我就唔知啦
希望每天開心渡過 ;-)

大宅

Re: effect of Tea and Coffee on babies

乜唔係唔好飲嗎??

人地話食得太多或飲得太多深色野,BB生出來時,會是黑色 BB!

所我現在只飲水,好驚真的是黑BB! 雖然還未有
;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

洋房

d書話tea & coffee都含咖啡因,但唔過量就ok,每日一杯都可以,但當然,bingo後最好唔好飲。

我覺得未bingo就唔使戒口,費事搞到自己咁大壓力,呢樣唔得果樣唔得,咁多負擔,想bingo都難!

珍珠宮

2024年龍年勳章

Annchau 寫道:
d書話tea & coffee都含咖啡因,但唔過量就ok,每日一杯都可以,但當然,bingo後最好唔好飲。

我覺得未bingo就唔使戒口,費事搞到自己咁大壓力,呢樣唔得果樣唔得,咁多負擔,想bingo都難!

同意呀, 至多都係等bingo時介下咁羅, 一黎m即刻食返d平時唔食得既野, 等自己開心d呀ma, 至多唔過量或太過份咁姐. 一到排卵期又再介過羅.
希望每天開心渡過 ;-)

別墅

WunWun 寫道:
I am always a fans of Tea (with milk) and coffee, want to know whether I can still take these kind of drinks when I am preparing or during pregnancy. Did any already moms in these forum were still taking tea and/or coffee and found that their babies are just fine after? Would appreciate very much if anyone could share with me on this. Thanks.

一杯都ok, 不要太濃啦, 可以的話最好幾日先飲一次啦
大家唔知啦, 大肚婆無淡好食, 有時又反胃, 真係唔好迫得太緊....

大宅

哦.....

我現在先知,不過我鐘意飲是綠茶,所以我暫時介左先!

怕涼呀! :-P
;-) We Love Because HE First Loved US ;-)               :roll: John I  4:19 :roll:

大宅

我睇吉叔就說要"介" 港式奶茶, 綠茶,
咖啡 仍可以..(好彩..)
我都覺得 一下子 "介" 太多野, 會好 down...
bingo 左先諗...

複式洋房

奶茶係會剌激bb個腦d神經發育,所以bingo就最好唔好飲

但我每朝必定一杯奶茶,如果唔係就全日做唔到野,可能心理作用,我諗住bingo咗先算........

複式洋房

不過我個中醫都叫我唔好飲青茶,好似綠茶/香片,因為寒涼,對女仔身體唔好﹐當然唔好飲凍野啦 要飲熱

男爵府

cofee 我唔食得, 飲親都唔舒服.
但我唔鍾意飲水, 一直都係飲綠茶, lemon tea. 吉叔都話我底子弱,唔好飲&食涼0野.家0下出去食飯, 都唔知飲咩好!! 有時唯有飲holick... ...

禁止訪問

珍珠宮

Hi, every body,

我已經有個兩歲大B 女嫁啦,

如果大家唔想BB 皮膚黑蚊蚊, 陀BB 就真係一杯奶茶 / coffee 都唔好飲呀!! 最好鼓油 / 芝麻胡都唔好食呀!

我之前睇書都話一日可以飲一杯奶茶 / coffee, BB 膚色係遺存既...

我諗唔緊要啦.... 我同我honey 都出名皮膚白而且我只係一日飲一杯奶茶, 我又每日朝早飲一杯暖奶...

點知... 我個女一出生就黑蚊蚊, 而家都仲係呀

好彩佢既五官都似我兩公婆...

齋睇膚色真係無人信佢係我個女呀...

我真係覺得我害左佢呀 :-( :-( :-(

男爵府

吉川小姐,
你又玩0下!

http://hk.geocities.com/ps14202002/icon15.html

http://free4web.biz/gb002/image/face.html

男爵府

yiu_mimi ,
我兩公婆都唔係白GA LA, 0甘我就一定唔好飲0勒!
<<< 好似佢0甘就幣啦!

大宅

wakuwaku,
個公仔 好好笑 !!!
我地都幾白.. 而家 我老公個腳面仲白過我 (我穿涼鞋晒黑左..)

其實好少見bb 個色係深色啊..通常肥肥白白..好 cute

男爵府

BH,
我自己皮膚又黑又唔好, 唔想自己0既下一代又係0甘; 所以如果我有0左, 我一定會戒一戒口.

但如果戒0左口, 都仲有我0既不良遺傳; 0甘~~ BB 媽媽真係啦!

首頁

尾頁

跳至