自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇留意ICAC個廣告??

昨晚睇到個廣告, 一班阿伯係茶樓飲緊茶懷愐緊過去, 正當我好留心聽佢地講緊ge舊事, 特然廣告入面有位阿叔好大聲話佢地: 你地成日話舊時有幾好........唔通你地想好似已前o甘貪污o羊

個ha即刻覺得:
唔係wa, 懷愐ha過去都唔得, 都要比你鬧 :-( :-( :-(

男爵府

Re: 有冇留意ICAC個廣告??

我都好希望時光倒流去返以前!

男爵府

娃娃菜 寫道:

me too

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

me three

Kingswood 寫道:
[quote]
娃娃菜 寫道:

me too [/quote]
[img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD6/99725/nature-007.gif[/img] [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD6/99725/line-11.gif[/img]L

大宅

有冇留意ICAC個廣告??

me four!

道地綠茶 寫道:

me three

[quote]
Kingswood 寫道:
[quote]
娃娃菜 寫道:

me too [/quote][/quote]
tigerboy - born in october 1998 - i'm proud to be his mama!

大宅

me five! :mrgreen: :mrgreen:

複式洋房

Re: 有冇留意ICAC個廣告?? (懷愐過去)

你地都話好希望時光倒流去返以前, o甘有乜o野你地係最懷念架???

就到中秋, 我諗返起以前d燈籠, 紙扎個d呢, 真係好靚架, 仲有係公園成日都聽到呢句: [size=large]唔該借火

大宅

espirt 寫道:
你地都話好希望時光倒流去返以前, o甘有乜o野你地係最懷念架???

就到中秋, 我諗返起以前d燈籠, 紙扎個d呢, 真係好靚架, 仲有係公園成日都聽到呢句: [size=large]唔該借火

我都係好懷念以前同家人係維園點紙燈籠

大宅

espirt 寫道:

係呀, 我細個每年都有一個用玻璃紙做既楊桃燈籠, 另外好似風琴式既紙燈籠都有好多.... 真係好開心架.

侯爵府

算啦, 佢都係想帶出以前貪污啫...

講開細個, 真係好鐘意玩以前果d燈籠, 又大又靚. 而家果d雖然安全d, 岩小朋友玩, 不過無氣氛..
espirt 寫道:
昨晚睇到個廣告, 一班阿伯係茶樓飲緊茶懷愐緊過去, 正當我好留心聽佢地講緊ge舊事, 特然廣告入面有位阿叔好大聲話佢地: 你地成日話舊時有幾好........唔通你地想好似已前o甘貪污o羊

個ha即刻覺得:
唔係wa, 懷愐ha過去都唔得, 都要比你鬧 :-( :-( :-(

男爵府

雖然知佢都係想帶出以前貪污唔好,

但.....事實上以前D野真係真村實料好多,
同埋好有心機,我比較為食,so特別懷念過去的小食,
D味真係唔同e家,e家好似慳水慳力咁,
無"人氣",無"heart" :-( :-( :-(

大宅

咁你地有無食過好似麵粉公仔咁, 但係食得落肚o既糖呀 !

複式洋房

姬 寫道:
係呀, 我細個每年都有一個用玻璃紙做既楊桃燈籠, 另外好似風琴式既紙燈籠都有好多.... 真係好開心架.

係呀!係呀! 我細個最恨有個白兔燈籠
仲有呀, 個d風琴式既紙燈籠, 真係燒o左唔少個!!

複式洋房

DickDon 寫道:
咁你地有無食過好似麵粉公仔咁, 但係食得落肚o既糖呀 !

有呀 近幾年唔見有得賣仲以為我記錯添

大宅

食o個 D 好似麵粉公仔既糖, 要去睇"神工" 戲先至有.

男爵府

冇睇過呢個廣告噃!!

侯爵府

espirt 寫道:

煲蠟同埋燒燈籠(依定犯法o架啦)

伯爵府

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

首頁

尾頁

跳至