自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

各位千祈唔好以為隻木馬已經被趕走左
我拼著腦死而上bk
想提醒大家 :

我個朋友今早11:45am
打電話俾我, 話 :
X, 到我中左招 !!!

佢係用官方建議的Google Chrome 搭 XP
上BK 一 log in
個mon 突然 black out
佢即 KO 電掣
跟手 disconnect 個珍貴資料 hard disk

用malwarebytes 初步找到 6隻木馬
d木馬的速度真快 !

咁攪法
除非BK IT部徹底殺死晒d木馬
否則我公司部腦
下星期都係唔好再上bk + ek
咁多$$$$$野做
死無得賠
至於日後再上唔上好 ?
要想清楚, 唔好害死自己無人可憐 !
多我唔多, 少我唔少 !

大宅

畀面勳章

8w1d - 1.68cm
11w5d - 5.15cm
13w2d - 6.3cm
17w5d - 169g
20w5d - 382g
25w5d - 798g
30w5d - 2.86lbs
35w5d - 5.11lbs
38w1d - 5.72lbs
阿 B 喺29/9/2010出世 la ^^ 2.65kg

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

XP

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

子爵府

回覆 joeywongmy 的帖子

Of course "bk都有".

Don't think that only EK is dangerous.
BK is also a dangerous site !

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

你用咩防毒??
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

回覆 大力大力 的帖子

I don't know about the antivirus software used on my friend's PC (XP + Chrome).

In my case, XP + IE + Kapersky = still got "Trojan Horse" on 31 May from EK.

首頁

尾頁

跳至