興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

C6 自己去買 o左 部聯想 All In One 返歸 ...... 開機上網無問題,但就睇唔到 TV

我已經插 o左 睡房公共 TV 天線落部機度,但周圍搵都搵唔到制按去睇 TV ...... 係咪要另買 TV Tuner Stick 先睇到 TV garmouth:

C6 買機前又唔問清問楚
路遙知馬力,日久見人心!

禁止訪問

大宅

hehalady 發表於 11-6-12 17:02
C6 自己去買 o左 部聯想 All In One 返歸 ...... 開機上網無問題,但就睇唔到 TV
did you call CS before??

hehalady  未  發表於 11-6-16 22:06

背熟佢,被罵者一定比你罵到目定口呆!
講 你 又 唔 聽 , 聽 你 又 唔 明, 明 你 又 唔 做 , 做 你 又 做 錯 , 錯 你 又 唔 認 , 認 你 又 唔 改 ,改 你 又 唔 服 , 唔 服 又 唔 講 ...

水晶宮

查實係咁 o既 ...... 有人要自己買部【私人電腦】,事前講到明任何人都唔掂得佢部人頭豬 gar wor。 只因人家係電腦白痴,咁當日攪唔掂部機就叫娜媽幫佢做 setting jet ........ 娜媽係唔會 o係 物主不在場情況下開佢部機 lor ......

家陣係 ..... 關人個關

Anyway, 稍後報告進 ..... 謝謝幫忙

ChunChun_Daddy  >>叫娜媽幫佢做 setting ... 你唔chk埋有矛program 裝左/睇到 tv架咩?-_-"  發表於 11-6-17 14:52
ChunChun_Daddy  >>關人個關 ... 關人隱事? ~_~"  發表於 11-6-17 14:51

禁止訪問

水晶宮

ChunChun_Daddy >>叫娜媽幫佢做 setting ... 你唔 chk 埋有矛 program 裝左/睇到 tv架咩?-_-" 發表於 18 分鐘前

ChunChun_Daddy >>關人個關 ... 關人隱事? ~_~" 發表於 19 分鐘前

果刻,娜媽忙住煲湯煮飯,根本就無心戀戰,裝晒 driver 之後就叫大仔(14 歲)跟跟佢 ..... 我都無乜點研究人家部【私人電腦】

ChunChun_Daddy  貢你無心戀戰又裝好晒齋化,但又幫佢出post問野?? ~_~"  發表於 11-6-17 17:48

水晶宮

ha8mo 發表於 11-6-17 10:55
係囉係囉
廠機喎,有乜事梗係CALL爆廠啦

水晶宮

大件事

娜媽踩入【爸爸】地盤 ..... 膽敢公然數 d 爹 o地 tim ...... 不喜可插

ChunChun_Daddy  這裡叫「軟硬電腦」,笨非【爸爸】地盤 .... 有錯請插 =v="  發表於 11-6-17 17:49

水晶宮

ChunChun_Daddy 貢你無心戀戰又裝好晒齋化,但又幫佢出 post 問野?? ~_~"
雖則娜媽係一個單腳企 o既 C 肥婆,但娜媽都算係 so called 女人,總有女人 o既 特質:
口硬心軟

正因 C6 攪唔掂部人頭豬睇 TV ,向娜媽問長問短 ..... 所以娜媽咪即時開 topic 求救 lor

ChunChun_Daddy  -_-" ...... 貢...搞左貢耐,如今乜環境?  發表於 11-6-17 19:15

水晶宮

ChunChun_Daddy 這裡叫「軟硬電腦」,笨非【爸爸】地盤 .... 有錯請插 =v="
「軟硬電腦」乃陽盛陰衰之地 ....... 君同意否

ChunChun_Daddy  要問下BK admin 做埋統計至知 ... =_="  發表於 11-6-17 19:19

子爵府

可能我真係 out 得緊要,完全收唔到各位講乜~

ChunChun_Daddy  o下?矛喎...矛乜典變喎...下話? #_#"  發表於 11-6-18 10:33
hehalady  ChunChun_Daddy 你變 o左 lar .... 你舊屎「贈醫施藥」gar wor .... 哈哈  發表於 11-6-17 19:29
ChunChun_Daddy  過幾皮學費黎先,禾得閒就話你知 ^_^"  發表於 11-6-17 19:20

水晶宮

ChunChun_Daddy -_-" ...... 貢...搞左貢耐,如今乜環境? 發表於 8 分鐘前
果日之後,娜媽都無再掂過人家部【私人電腦】wor

水晶宮

ChunChun_Daddy 要問下 BK admin 做埋統計至知 ... =_=" 發表於 6 分鐘前
無論統計結果如何 ..... 娜媽已經有 o左 心中 o既 答案 gar 嘞

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

研究下說明書啦!我家部 痾in溫 都係咁慢慢set TV,好似電視咁要 search 台架~

我都係睇住本書慢慢摸,唔識教你,淨係可以答你唔駛加其他硬件。
有無遙控﹖ 我部機有遙控一按就可以去 TV mode~

水晶宮

小草 發表於 11-6-17 23:19
研究下說明書啦!我家部 痾in溫 都係咁慢慢set TV,好似電視咁要 search 台架~

我都係睇住本書慢慢摸,唔識教你,淨係可以答你唔駛加其他硬件。
有無遙控﹖ 我部機有遙控一按就可以去 TV mode~
原來你都用緊痾燕溫,唔多覺眼你提過 o既 ..... BTW,你一講起個 remote 我重 :-x ..... 按乜 key 都無反應 ..... 今日人家 day off,等佢自己慢慢摸部說明書 lar ...... 我今日 full day busy ..... 睇 o下 今晚返歸有乜新進展

難忍請聽住:寧得罪君子,莫得罪女人!

家陣娜媽條氣就唔多順,說什麼:私人電腦 wor ..... 唔掂得 wor ...... 甘有台型 o既 就唔該自己一手一腳攪掂部機 lar

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都無咩好提丫~

部 all in one (touch mon) 又係難忍買既私人電腦!佢比電腦白痴都唔好得去邊,不過佢好就好在會比佢老婆「我」掂囉!咁我咪幫佢 set 囉~

之後阿女部電腦打打地柴(阿哥換機比佢既舊腦),佢就比左部 all in one 個女用,不過無同佢插天線。:mrgreen:

到前一排佢買左部平版電腦(mo記),我覺得呢樣啱佢多d喎,佢又唔係做文書,又唔打機,又唔係電視迷,佢主要上下網睇下片咁,用呢部野仲好,又方便又唔阻定~{:1_1:}

水晶宮

小草 發表於 11-6-18 09:37
部 all in one (touch mon) 又係難忍買既私人電腦!佢比電腦白痴都唔好得去邊,不過佢好就好在會比佢老婆「我」掂囉!咁我咪幫佢 set 囉~
亞 『電腦 PG』未買機之前已公告天下,話比娜媽 & 娜媽仔知道 ..... 私人書枱《掂不得》、私人電腦《掂不得》,所以 .....

草佬好強勁 wor .... 有部平版電腦 tim 呀 ..... 我家『電腦 PG』就唔同,買機乜都要新、要快、要大、要多 function ...... 難忍

子爵府

終於都有 d 頭緒,真係騎呢,唉~
好彩冇交學費比 daddy,如果唔係,實後悔死~

hehalady  哈哈!算你醒目 ^O^  發表於 11-6-18 22:46
ChunChun_Daddy  哇 卡卡卡 .... ^_^"  發表於 11-6-18 10:40

水晶宮

pineapple0983 發表於 11-6-18 10:37
終於都有 d 頭緒,真係騎呢,唉~
好彩冇交學費比 daddy,如果唔係,實後悔死~ ...

乜原來你係亞 ChunChun 咩?! ..... 以後咪立亂稱呼人 o地 做:daddy 呀

ChunChun_Daddy  哇 卡卡卡 x2  發表於 11-6-19 15:29

首頁

尾頁

跳至