自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

hashtag影視迷勳章

我諗呢個b第日生活得好慘, 有個咁怪獸嘅呀媽.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 睛靈勳章

完全唔同意 係佢自己label咗係咁

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

tabo0890 發表於 11-6-12 19:47
甚至有可能會影響佢入心儀既幼稚園 ?!

真係咁 ?! 真係唔知有關係....

好多人因為唔想自己生, 想開刀才到私院!
咁樣真係第一次聽度....佢唔會拎張出世紙周圍比人睇o架?:;pppp:
~~~ LOVE & PEACE ~~~

公爵府

引用:Quote:biancaho7+發表於+11-6-13+11:55+我

原帖由 叉燒媽 於 11-06-13 發表
agree!!

但我有聽話有d名校,
真正國際學校就係,好似英基咁,小朋友係英國passport要收左先,收晒英國仔有位先可以收本地人。至於d自稱國際學校個d,你有錢就得,佢理得你口邊度出世。

公爵府

引用:而家d+C++醫院係比大陸人生仔ga,+問心我識

原帖由 hugub 於 11-06-13 發表
而家d C+ 醫院係比大陸人生仔ga, 問心我識好多專業人士在政府e院生, 好多人做公務員既去公立e院住公務員樓 ...
同意!我有次個朋友在法國生我去探佢,病房七國咁亂,d大陸人成家人十個八個走來走去,好嘈,又有得母嬰同房,個朋友喂人奶都好唔方便。雖然佢比得起幾萬蚊有餘,但佢第二胎都去廣華生,環境好好多又慳返,留返黎保下身好過

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

伯爵府

好媽媽勳章

果位媽媽叫佢去印度生啦......
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

伯爵府

回覆:jojoplanet 的帖子

交針咕副本係一般手續,學校想知小朋友有冇打足需要既針

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

禁止訪問

大宅

回覆:jojoplanet 的帖子

所有幼稚園都要交針咭副本先可以入學架,唔關身份及名牌問題…

水晶宮

我和阿妹兩個生仔都係在公立醫院生,
(我妹係專業人士!)
我地兩個都覺得,以咁ge價錢有咁好的醫療服務,
點解仲去送錢比私家醫院洗?

珍珠宮

好媽媽勳章

某d名校睇背景收生就係事實, 不過睇父母做咩住邊都知啦, 邊間醫院出世反而唔多反映背景喎, 喺私家生都唔少人負擔到... 我諗係d過份緊張嘅父母諗多咗啫

水晶宮

nonsense
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

首頁

尾頁

跳至