自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我家姐上個月去左, 團費好似是$6000+, 但我做旅行社的朋友話, 暑假去都會貴番, 唔會比以前平.

sfll  暑假熱檔期再揾唔番就實聽冧.  發表於 11-6-13 00:36
,

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

C6仲叫我去東京入貨,我睬佢都傻呀!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

alicemic 發表於 11-6-12 23:56
C6仲叫我去東京入貨,我睬佢都傻呀!
前幾日新聞唔係有講, 日本當地就連栽種緑茶都檢測到有幅射嗎? 仲去?

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

唔敢

大宅

其實北海道距離幅射區好遠, 我就唔係好驚, 食嘢小心啲(唔係狂食魚生, 海產)應該問題唔大, 不過依加啲日元噤高, 好似依樣驚啲

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

DoReMi媽媽 發表於 11-6-13 00:02
前幾日新聞唔係有講, 日本當地就連栽種緑茶都檢測到有幅射嗎? 仲去?

個顛佬成日掛住去日本入貨,除咗東京之外日本其他地方比埋錢佢都唔去,啱啱一路睇呢個節目同我講咗4-5次話去東京,上次我已經同99投訴過,佢仲話而家平,可以幫補番啲yen既升值,你話幾嘔血呀!

翡翠宮

cherishbaby 發表於 11-6-13 00:06
其實北海道距離幅射區好遠, 我就唔係好驚, 食嘢小心啲(唔係狂食魚生, 海產)應該問題唔大, 不過依加啲日元噤 ...

早排BK有人講佢個賓姐話連菲律賓咁遠都驗到海產有輻射,北海道遠得過佢? 咪天真啦!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

alicemic 發表於 11-6-13 00:08
個顛佬成日掛住去日本入貨,除咗東京之外日本其他地方比埋錢佢都唔去,啱啱一路睇呢個節目同我講咗4-5次話 ...
wakaka~ka睇怕佢哋意見接受, 作風照舊的了.

珍珠宮

大廚勳章

我好懷念北海道, 好喜歡呢個地方, 不過我諗一段長時間內我都唔會再去.

之前有D網, 睇到輻射的流向, 北海道都"食得幾正", 所以我唔太相信北海道無事. 尋日見到D宗谷元貝特價, 我好鍾意食, 但最後都無買.

翡翠宮

DoReMi媽媽 發表於 11-6-13 00:21
wakaka~ka睇怕佢哋意見接受, 作風照舊的了.

我唔會去架! 要去佢自己去,不過我會先同佢離婚,分佢9成身家! 我認我貪生怕死怕辛苦,你為咗玩,明知日本有輻射仲要去搞到周生病既話,係自己攞嚟衰,唔好怪我無情! 聽完佢睥咗我一野跟住即刻收聲!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

未去過,我自己同C6或者/有機會/可能會去不過一定唔準我個女去

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:一人之下 的帖子

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都好懷念北海道
但yen高+大機會有大地震+幅射未解決都係我唔會再選擇日本嘅原因
執仔之手 與仔偕老

象牙宮

alicemic 發表於 11-6-13 00:31
我唔會去架! 要去佢自己去,不過我會先同佢離婚,分佢9成身家! 我認我貪生怕死怕辛苦,你為咗 ...
嘩 ~ 你好 我家C6反而話起碼哩10年8年都唔駛去日本了.

alicemic  隻佬啱啱行過嚟8,話我變態喎!  發表於 11-6-13 01:30

象牙宮

alicemic 隻佬啱啱行過嚟8,話我變態喎!

係咪我個强字太閃?

了!

alicemic  gn 88  發表於 11-6-13 01:50

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

以後都唔敢去。

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

It's really a good place and I wanna re-visit it again.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔敢去...

大宅

好媽媽勳章

TVB 個節目係未日本旅遊協會拍, 感覺好硬銷, 但都替李小姐擔心, 佢好勇敢.

首頁

尾頁

跳至