在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

本身覺得會錯過左BB好多既第一次, 平時又見得佢少, 又怕佢同自己唔親, etc...
但有一份自己的工作同收入感覺真係唔錯
想做乜, 買乜又唔洗問過6299同c6, 差唔多係自己想點就點
俾幾多家用娘家亦冇人干涉到
做在職媽媽亦令我更加珍惜同bb一齊既時間, 同埋令我對佢更疼惜, 更有耐性去照顧佢

我應該感恩, 份工唔洗點OT, 放工後可以即刻返屋企湊女
同埋自問收入都算ok, 如果c6暫時冇野做屋企開支都唔成問題
平時又可以儲下私己錢, 扮下靚
呵呵!

子爵府

100%agree
最緊要係用錢唔駛就住就住,重有我唔係一個有耐性的人全職湊bb真係唔得。

hoilingchan  agree : )  發表於 11-8-17 09:59
Sana2010  agree  發表於 11-8-15 01:03
RAY媽  me too!  發表於 11-8-13 16:27
miumiu0101  哈哈哈  發表於 11-8-13 11:29
wcpcelia  agree ah  發表於 11-6-14 08:04
小虎妹媽  ME 4  發表於 11-6-13 16:55
clshei  me 3  發表於 11-6-13 14:06
25牛牛  m2  發表於 11-6-13 12:13

男爵府

畀面勳章

我都贊成

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

男爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

別墅

回覆:其實做在職媽媽都幾好

完全同意,現在有份工好好多,有得做起碼無

[img align=left]http://b1.lilypie.com/R0A3p8.png[/img] [img align=left]http://lilypie.com/pic/070621/MyhL.jpg[/img]

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

認同。
我都覺得自己搵到錢係好重要...EVEN HB 可以出晒屋企開支同我既洗費...但始終要問佢拎錢俾娘家...好像過意不去...
自己搵自己洗...開心好多...
除非中了六合彩頭獎...有錢買樓收租...
如果唔係, 我都希望呢份工...做到老。

Childhood is journey, not a race.

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

total agreed

別墅

shirleyying 發表於 11-6-13 10:51
本身覺得會錯過左BB好多既第一次, 平時又見得佢少, 又怕佢同自己唔親, etc...
但有一份自己的工作同收入感 ...
我份工同你差唔多,唔洗點OT,收入OK,最重要係放工後可以即刻返屋企見亞囝…
所以我都好慶幸有呢份工返…

翡翠宮

複式洋房

認同,我都寧願返工好過全職湊bb

禁止訪問

大宅

而家份工晚晚OT, 返到屋企都攰到無晒心機同BB玩, 所以辭左職LU, 希望可以揾到份唔駛點OT的工啦

禁止訪問

畀面勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我未生前覺得做全職媽媽好,生左之後覺得做在職媽媽其實比較好,一個人有時24小時對住bb真係好易忟,有份工平衡一下其實個人會開朗d,又會珍惜阿B多d

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

屋企唔多夠洗,可以揾到一份舒服少少的工作,幫補一下,都係一件好事

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

都算係既

但有段時間可能會同小朋友無咁close囉
不過可以慢慢黎,親子關係都係要自己努力,拎個心出黎既

miumiu0101  agree, 重質多過重量  發表於 11-8-13 11:30
par3186  系ga....我地d在職媽....親子時間系重質多過重量ga  發表於 11-6-14 11:32

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

agree!
每日望住佢哋就充滿力量啦!

大宅

回覆 rayrayus 的帖子

agree ah,真係平衡d,又會更珍惜同bb相處既時間,我覺得好過做全職媽媽好多

首頁

尾頁

跳至