在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

開頭都好唔慣, 同埋好唔捨得BB. 而家發覺真係好過做FTM呢

男爵府

引用:Quote:shirleyying+發表於+11-6-13+10:51+

原帖由 amytyf 於 11-06-13 發表
我份工同你差唔多,唔洗點OT,收入OK,最重要係放工後可以即刻返屋企見亞囝…
所以我都好慶幸有呢 ...
有工番,自己可以自由用錢,C6都冇咁大壓力,雖然有時都好想自己湊b但番工都幾好嫁

大宅

係吖! 自己搵自己駛真係好正㗎! 除非好似 “是是但但” 話齋, 中咗六合彩頭獎, 買番兩三層樓收租, 我就會唔做, 做ftm啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

我係無得揀, 一定要做jm, 有得我揀, 我會做ftm, 其實我相夫教子ok架

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

回覆:其實做在職媽媽都幾好

水晶宮

畀面勳章

agreed ~ 我仔今年12歲喇, 我一路都有做野(細個時就比婆咪湊), 我不嬲都唔覺得我返工有錯失左d咩同小朋友共同成長嘅片段, 係睇自已點安排咖啫, 大家都要加油, 一齊做個開心精伶嘅workingmum

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

seanandangus 發表於 11-8-13 11:54
如果我係除子淇我唔想做在職媽喎

我又唔恨喎, 一入豪門深似海, 唔制...
做kelly都ok, 起碼無咁煩

珍珠宮

靚豬豬 發表於 11-8-13 11:59
agreed ~ 我仔今年12歲喇, 我一路都有做野(細個時就比婆咪湊), 我不嬲都唔覺得我返工有錯失左d咩同小朋友共 ...

你有婆婆湊, 都好過我比工人湊, 無得揀就無計

男爵府

回覆:amytyf 的帖子

Me too,準時收工去湊仔!
有份工講野都大聲d

水晶宮

畀面勳章

miumiu0101 發表於 11-8-13 12:03
我又唔恨喎, 一入豪門深似海, 唔制...
做kelly都ok, 起碼無咁煩

哈哈 ~ 咁我都寧願做kelly啦, 起碼有自已事業, 唔洗做"一味生蛋的籠中鳥"

男爵府

回覆:miumiu0101 的帖子

幸福!

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我都仲意返工多過湊仔...

呀仔都仲意我去返工, 唔洗24小時釘到佢實, 唔洗全部focus係佢身上
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

珍珠宮

回覆 靚豬豬 的帖子

唉, 一味生生生, 生完女要生仔, 生完仔又要再生仔, 沒完沒了

珍珠宮

回覆 yy428 的帖子

得個諗字

珍珠宮

回覆 catfitfit 的帖子

返左工, 佢就可以點玩都得

大宅

媽咪有工返,阿仔阿女大左吾會嫌你老土,仲會以媽媽為驕傲。

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

引用:Quote:miumiu0101+發表於+11-8-13+12:03+我

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

引用:Quote:miumiu0101+發表於+11-8-13+12:03+我

禁止訪問

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

絕對同意,有工作先有自信。買野比自己同買野比BB都唔洗睇人面色~
我又唔覺會錯過BB成長喎,只要放工放假都照顧佢,一樣可以睇住佢成長~

首頁

尾頁

跳至