親子旅遊

跳至

首頁
12345...11

尾頁

洋房

9月去日本的媽咪, 你地plan 成點呀?

我打算去新宿prince 或 池袋prince hotel 食dinner buffet, but 佢地仲未有9 月的menu
我都plan 得一半左右, 因為仲要睇返搭車的時間

day1 - 去上野亞美橫丁, 順便再去睇下有冇平票買, e.g. disneyland, 食刺身料理dinner, 仲有行99yen shop

day2 - 葛西臨海公園, 五反田akachan, 台場, 築地玉壽司台場分店放題

day3 - 多摩動物園, 下午食105yen 迴轉壽司, 係元氣集團的, 之後去南大沢factory outlet, 返回新宿, or 池袋

day4 - disneyland

day5 - hello kitty 觀光車, 下午淺草牧場牛肉火鍋放題, 100yen shop, 黃昏6點幾機返hk 了

其實我想去埋築地魚市場, 但要好早起身!
你地預幾多時間去機場checkin 呀, 早上9點半機, 我諗預1.5至2小時先出到門口呀, 囝囝得 23個月, 可能起身好煩

我最後確實係住呢間酒店了
http://www.hotel-sardonyx.com/ueno/index3.html

各位, 你地o個plan 又係點呀? 交流下啦

公爵府

牛年勳章

Re: 9月去日本的媽咪, 你地plan 成點呀?

旻仔媽

DAY 1-買完DISNEYLAND TICKET 後, 要SHOPPING 埋先食, 唔係收鋪.

DAY 2 去完五反田, 可能有好多戰利品, 要放入LOCKER 先可以再戰台場.

DAY 5 - 妳D行理要留在酒店嗎?? 2 點9 要返酒店取,要3 點開始去機場, 去淺草又去埋100YEN 店, 可能趕喎

洋房

CMMANDY,
day1 - 當然啦
day2 - 如果買得多野, 我打算拎返去酒店先呀, 費時放入locker, 因為去到台場, 我都未必會沿唔返去
day5 - 淺草牛肉放題係食lunch, 之後, 100yen shop 在雷門附近, 我的行李是在酒店裡, 我諗我會乘 3:30pm 從御徒町走, 4:50pm 到機場, 6:45pm 機ok 啦

你有冇睇到而家港龍都特價呀, 18xx, 7點幾早機去, 午機返, 好似係 3點幾

你的plan 怎麼?

公爵府

牛年勳章

有睇到而家港龍都特價! 但佢成25/8先post 出來, 而且午機返,

我day 1- 新宿放行理, 去池袋.
買disneyland tickets , Sarico專門店, 100yen 店及反斗城 (相信好充實 )
day 2- disneyland
day 3- 築地~箱根
day 4- 上野動物園及買手信
day 5- 五反田, 涉谷, 台場
day 6 - 新宿~成田

公爵府

牛年勳章

我會搭limousine來回機場

洋房

CMMANDY,
你會去築地, 我就係唔知去唔知去好, 又唔知邊日去好, 你打唔打算食好貴的早餐呢?
咁你day 1打算去大黑屋買家上野的ticket king 買?

公爵府

牛年勳章

旻仔媽 寫道:
CMMANDY,
你會去築地, 我就係唔知去唔知去好, 又唔知邊日去好, 你打唔打算食好貴的早餐呢?
咁你day 1打算去大黑屋買家上野的ticket king 買?

我去大黑屋買, 築地會食壽司yen3250的set 好期待啊!

公爵府

牛年勳章

旻仔媽 寫道:
CMMANDY,

我去大黑屋買, 築地會食壽司yen3250的set 好期待啊!

洋房

CMMANDY ,
你去築地可否幫我打聽下有冇外賣, 我想去不同的壽司舖呀
咁你最細的bb 會唔會一齊去呀, 我唔知去唔去好, 因為帶住小朋友會麻煩d , 咁早起身

公爵府

牛年勳章

旻仔媽 寫道:
CMMANDY ,
你去築地可否幫我打聽下有冇外賣, 我想去不同的壽司舖呀
咁你最細的bb 會唔會一齊去呀, 我唔知去唔去好, 因為帶住小朋友會麻煩d , 咁早起身

我22/9先可以上到網, 我會幫妳留意下, 我可能帶大唔帶細, 留下佢和老公睡, 咁我就鬆哂

大宅

hi,

我都會7/9去日本(5-8日)又係帶埋bb23個月大
請問你地話係外面買disneyland票, 可在那裹買.

我會去迪士尼,品川,淺草,台場, ?庭園, 上野,原宿,池袋, 新宿

cmmandy,
你係咪0309媽媽

持正 (Booska),03年9月25日在媽媽個肚腩飛出o黎, 所以我都有個肚腩仔,但又係排骨仔持靜 (Boosko),06年9月23日今次差d係的士出世呀-我係一個全媽媽奶BB  生日會 & 2005日本之旅

公爵府

牛年勳章

Boosko

HELLO! 我係02年9 月媽 & 05年1月媽:wink: :wink:
迪士尼票有2 度地方可以便D 1)大黑屋, 2)KING, 2 間都是專買特價票的地方

CMMANDY

Boosko 寫道:
hi,

我都會7/9去日本(5-8日)又係帶埋bb23個月大
請問你地話係外面買disneyland票, 可在那裹買.

我會去迪士尼,品川,淺草,台場, ?庭園, 上野,原宿,池袋, 新宿

cmmandy,
你係咪0309媽媽
該用戶已被刪除

公爵府

牛年勳章

旻仔媽

唱了日元未呀??

CMMANDY

男爵府

HI all

前幾晚睇到古都物語講可以租日本和服化妝映相, 請問, 東京, 新宿個頭邊度有, or大阪個邊有冇呀?!!!

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

CMMANDY,

出發未呀? 回來時報下料. 我10月頭出發, 但D行程還未 PLAN 好.

我上星期見到日元低左D, 換了些.

[quote]
CMMANDY 寫道:
旻仔媽

唱了日元未呀??

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

CMMANDY,

出發未呀? 回來時報下料. 我10月頭出發, 但D行程還未 PLAN 好.

我上星期見到日元低左D, 已換了些.

[quote]
CMMANDY 寫道:
旻仔媽

唱了日元未呀??

洋房

joyce&roy,
你係咪自己大人去咋, 冇帶小朋友呢, 因為見你要坐夜車, 坐夜行巴士, 我都坐過, 是大阪去新宿, 都幾辛苦的, why 你會選去usj 唔去disneyland 呢? 你唔找些機是京入阪走, 或阪入京走?
你day 2, 好似冇乜野行喎, 全日only 淺草 & 道具街

CMMANDY,
我應該唔唱了, 因為以前仲有用剩的, 你唱左未?
你返黎時已是記得post 上來about 築地, thx!!!

大宅

我9 月尾出發,有1老1個3歲b, 唔該幫手睇吓呢個行程:-

day1 HK-->新宿
day2 多摩動物園, HELLO KITTY LAND, OUTLET南大沢
day3 DISNEYLAND
day4 宮崎峻美術館, 原宿, 池袋Sunshine City
day5 西武園 ,上野
day6 新宿-->HK

想問吓邊到有好嘢食介紹?
hellokitty觀光車在那裡?

俾d意見.謝謝

大宅

好媽媽勳章

請問大約平幾錢?
大黑屋係邊度?

[quote]
CMMANDY 寫道:
Boosko

HELLO! 我係02年9 月媽 & 05年1月媽:wink: :wink:
迪士尼票有2 度地方可以便D 1)大黑屋, 2)KING, 2 間都是專買特價票的地方

CMMANDY

首頁
12345...11

尾頁

跳至