親子旅遊

跳至

首頁
34567...11

尾頁

別墅

Re: 9月去日本的媽咪, 你地plan 成點呀?

viviwawa,
THANK a LOT.

大宅

hi!

我都從日本返黎啦! 正準備出發的媽咪, 記住去akachan.

alice

洋房

我剛剛先執好行李咋, 而家去睡了, 明天出發
但好似有個台風行緊去日本呢 :-(

公爵府

牛年勳章

JaniceYiu 寫道:
CMMANDY,

係呀, 我住東橫inn , 離車站好遠架?
咁咪要拖住D的行李行好耐. :-( :-( 坐 JR 會唔會好d
你的旅程如何, happy 嗎? 可否分享下心得. 我10月頭就出發了

係! JR 會好D,行少5分鐘, 因為我搭LIMOUSINE, 行理太多, 由京王百貨公司, 行到去20分鐘到 , 妳如果搭JR, 要是東口的歌舞妓町/三丁目出口 :-P :-P

我就覺得開心,緊張,倦及趕, 東橫INN住幾多晚, 如果住滿3 晚, 而當中有星期日或日本假期有優惠喎, 我住了4 晚, 其中2 晚就便了共8000YEN

公爵府

牛年勳章

chan_wingyee 寫道:
hi!

我都從日本返黎啦! 正準備出發的媽咪, 記住去akachan.

alice

我有去, 但奶粉就唔夠反斗城便宜啊!衫就貴了D,YEN2100才合眼, 而且SIZE 就要1歲附近多D. :lol: :lol:

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

CMMANDY,

我將在東橫INN 住六晚, 其中有兩晚係星期日and日本假期, 咪即是有得便囉
五反田 akachan 是否很多小朋友野買, 我囡3歲多唔多岩佢的年紀的東西買架? :-P

公爵府

牛年勳章

JaniceYiu,

妳是上佢web site 做booking 嗎?? 咁妳去到東橫INN 就join member, 就可以有優惠喇!

五反田 akachan 是否很多小朋友野買, 我囡3歲多唔多岩佢的年紀的東西買架?

我覺得唔合3.5-12歲, 只合0-3歲 :wink: :wink:

公爵府

牛年勳章

原價9240yen, 特價約5145yen/night

別墅

CMMANDY,

咁正! , 係未到時check in 時順便填form 入會呀?
d 職員會唔會提你架?

CMMANDY 寫道:

公爵府

牛年勳章

JaniceYiu

最緊要是妳用web site 做booking 就得, 我見d網友說會提妳的.

CMMANDY

JaniceYiu 寫道:
CMMANDY,

咁正! , 係未到時check in 時順便填form 入會呀?
d 職員會唔會提你架?

[quote]
CMMANDY 寫道:

[/quote]

別墅

CMMANDY,

對呀, 我是在佢的 web site 做 booking 的, 好野 可以慳翻d買野. 多謝你的報料
另外, 酒店間房OK嗎? 張床夠唔夠2大1小.

公爵府

牛年勳章

我住TWIN RM, 2張單人床, DOUBLE BED 就一張4 尺半床, 個水煲是一個保溫杯SIZE, 妳記住準備好護照俾佢, 佢會影一張相, 入會費500YEN, 俾哂幾日房錢, 估計半小時才可以入到房

洋房

我去完5日返來了, 旅程bb 都有扭計的時候, 所以好辛苦, 但見佢又玩得開心, 都值得的

別墅

旻仔媽:

想問下南大沢factory outlet 多唔多野買, 值得去嗎?

公爵府

牛年勳章

旻仔媽 寫道:
我去完5日返來了, 旅程bb 都有扭計的時候, 所以好辛苦, 但見佢又玩得開心, 都值得的

WELCOME, 點呀! 去左幾多問YEN100/YEN99/YEN300 店呀!行理有沒有超磅呀! 天氣OK嗎??

洋房

JaniceYiu,
我覺得南大沢factory outlet 不錯呀, 都幾多人去喎, 我都覺值得去下

CMMANDY,
終於回來了, 都幾辛苦下, 亞囝成日扭計, 又唔肯坐車仔, 要抱, 抱得多都手軟, 最後我揹佢囉
去左幾間100yen 囉, 99yen 冇去到呀, 不過唔多野睇, 幸好有日本朋友陪足我地幾天, 唔使點找路, 慳返d 時間, 好似去akachan 咁, 我是weekend 去的, 冇留意到weekday 才有shuttle bus, 於是佢帶我地在五反田前一個站下車行去會近過在五反田行去, 離開akachan , 由於買左野關係又下雨, 如果行去JR 會幾麻煩, 於是坐TAXI, 去我地的目的地JR大崎, 轉車去台場, 都係 660YEN 唔跳錶
天氣就去到那天有雲囉, 第2天仲下雨, 個風走左後, 就開始天晴, 去disneyland 那天就係天晴了, 仲好好陽光
日本朋友代我們購票, 是每張票平 1000yen, 只是for 日本本土人買的, 你去disneyland 玩左幾多樣野?
我8am 就去到了, 米奇要排隊影相, pooh 都要排隊, 其餘的不用排隊, 隨左pooh 冇影到外, 全部都影晒, 我玩左巴斯光年, pooh (同hk 的不一樣), 小小世界, 微縮世界, 火箭, 白雪公主, 加勒比海盜, 坐船, 亦幸好有朋友在, 我可以坐在地上看halloween 的巡遊, 3個巡遊都睇晒, 不過冇煙花, 因為太大風了, 我10pm 先走呀

該用戶已被刪除

別墅

CMMANDY, 旻仔媽:

想你地比D意見: 我在考慮緊需唔需要幫阿囡帶架車仔去, 因佢未到兩歲就不喜歡坐車仔, 平時出街多數會自已行, 除非想睡覺才要我老公抱. 她而家3歲半, 我擔心佢去東京七天, 日日出去玩, 好容易會累, 點可以成日抱佢呢, 大人都會好累嘛. 但係我家部車仔係 CHICCO 那款大型車, 好重架. 如真要帶車我須另外買部輕便D的, 但是肯定只是for這次旅行用的, 值唔值得買呢?? 到時阿囡唔肯坐車仔我地又多一個負擔喇, 我先生就話唔好帶, 費是佢唔坐仲麻煩, 佢負責抱. 但如果連續抱幾日佢都會累啦, 費事到時搞到我喇. ?-( ?-(
應該點呢?

洋房

JaniceYiu,
我覺得唔好為左呢次旅行買囉, 問下人有冇得借, if 冇, 就算吧, 其實佢地好有些mtr 同火車係冇電梯, 要自己抬上抬落的, 同埋有些地方都會有bb車租的, 不過你預500-1000yen, 3歲半揹會唔會麻煩呢? 不過都有一定重量了, 但如果你見一些平平地的士的車都可以考慮下買, e.g. 早排反斗城有$100/部的, 我囝而家都32磅, 揹左一天我的兩舊鎖骨好痛下

Bob&Wendy,
akachan 是賣嬰兒野多的, 亦有小朋友野賣, 類似荷花咁, 但我老公話似吉之島喎, 有衫, 尿片, 奶粉, bb 用品, 孕婦用品, 好似間超市咁, 不過佢地唔收card 呀, 要比cash 的

公爵府

牛年勳章

JaniceYiu & 旻仔媽:

HI !我個大囡3歲, 日日同細佬(8個月)爭車坐, 我覺得大車有大車的好, 我部是PEG, 我大囡飲奶! 一日飲5 支, 香港都無咁利害, 全靠車仔睡住來飲, 唔係連SHOPPING 都無時間, 我SHOPPING 的戰利品, 全靠佢, 我個大囡38磅, 點抱, 我日日7:30起身, 12:30先訓, 我返到HK, 架車都幫了我2 件大行理, 日日幫手載2 個背囊及大囡 , 有大型商場可以免費借用, 但如果離開個MALL, 必須交回,DISNEYLAND 要1000YEN 租一日

首頁
34567...11

尾頁

跳至