婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

會, 都做埋. 我個女細時都係99湊. 一夠歲就俾佢返n1, 一年後自己湊返屋企讀n2. 都唔知幾好. 唔駛俾99教壞晒個女.

侯爵府

好媽媽勳章

我自己湊都俾個女返N1,前排未決定同個女報N,C6家人問我會唔會俾阿女讀N,我就話未知我99聽到之後就話:"點解要甘細個返學??好可憐、無陰公咯,唔好、又易病,最好夠4歲先返學(因為阿女係細女,99意思係叫佢做大仔,等多年),其實最好唔好返tim呀,好可憐!"我聽完後更肯定要幫阿女搵N,阿女今年11月就返喇

yankaka  有學返先可憐...陰公呀, 人地99, 唉...點解而家仲有呢D思想架!  發表於 11-6-22 00:34

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

會. 等99 唔駛咁辛苦

洋房

會, 讀半日, 日後佢抵強力強D

男爵府

我就未必..我個囡係細b (8月).. n班先到先得..又要1歲先報得..
一來未必入到..二來我唔想bb走得太遠番學.. 除非入到屋企樓下果間..如果唔係都唔比bb咁早番住..

我99一向照顧bb幾好..又有姐姐幫手.. 99會帶bb去公園/club house玩..等佢識多d朋友仔.. 99都好緊張bb.. 玩完一定要洗手..又會睇實bb..所以我都好想bb 親多d屋企先~

反而我依家幫bb報左playgroup.. 遲d識多d差唔多大既bb既mami.. 出席多d活動..咁入唔到n班..bb都唔會學少左野.. (同埋n班每月都要成$3000)..咁不如等得安排多d我想bb去既地方/活動..

其實大前提..係邊樣對bb好d..而唔會因為99既問題而影響我既選擇~

伯爵府

我都係咁唸,想阿B可以返學就俾佢返學。

大宅

梗返啦!! 好過日日系屋企睇电视, 幾好既99凑B凑得辛苦就發爛渣, 只会搅到家嘈屋弊.

禁止訪問

大宅

一定會, bb同6299 小d接觸, 我就冇咁谷氣

複式洋房

會,最好讀全日班添!

首頁

尾頁

跳至