跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 有無好的地墊介紹?

蝦蝦

睇到, 不過好似好薄喎 !

公爵府

係呀, 所以我咪話 thomas 果張應該厚 d 囉, pooh 呢張大約半吋厚
[/url]

複式洋房

意粉,
HELLO! 你記得我嗎?
想問你意粉仔架BB車前的POOH POOH玩具係邊度有得賣?我想買件可'慢'住BB車的玩具比BB!

男爵府

蝦蝦

咁我就去開旺角就去睇

大宅

emileleung﹐

唔好去旺角卓悅對面啦﹐我ARM ARM食晏時去左﹐無貨呀。等我特登搭$10地鐵過海 :cry: 。個老闆娘話無貨成個月﹐唔知幾時返﹗

但我記得有人講過女人街都有得賣﹐又由花園街走去女人街睇﹐行到臨近尾見到有間精品鋪﹐入面有Thomas 同 Pooh 地墊﹐Thomas靚好多﹐日本貨﹐質地好-三層都係同面層一樣白色質料﹐火車軌設計等小朋友大D可以用玩具車跟住黎玩﹐不過SIZE 好細﹐長差少少到3’﹐闊2’﹐厚約2cm,賣$126。

Pooh 果張有2個 SIZE﹐ 100cm x 200cm ($155) 同 130cm x 200cm ($199), 韓國貨﹐圖案都靚﹐ 但面層冇Thomas咁滑﹐得兩層﹐藍色底層睇落冇咁耐用。

我初頭諗住買2張Thomas拼埋一齊用﹐(間鋪只得2張﹐仲係猛咁找先到)但2張加埋都唔夠Pooh 果張大﹐又貴﹐結果買左Pooh。唯有返去叫啊女小心D 唔好整爛張地墊。

公爵府

如果去 ella 買 pooh 地蓆, 價錢平 dd 喎, 100 x 200 ($148), 130 x 200 ($198)
[/url]

大宅

MuelMuel 寫道:
意粉,
HELLO! 你記得我嗎?
想問你意粉仔架BB車前的POOH POOH玩具係邊度有得賣?我想買件可'慢'住BB車的玩具比BB!

MuelMuel ,
緊係記得你啦...你好似咁少上黎吹水既? 嘿嘿
亞囝個poohpooh玩具係西田買架.,其他地方未見過,,仲有另一個款架,,,好想買但斷左貨,,你可以西田bb部買丫...

大宅

係啦﹐仲貴左$1﹐但我諗住慳個1蚊﹐搭車都唔只啦﹐就買左佢算係有功而回。

所以唔好去旺角喇﹗

如果呢張爛左我諗我會買Thomas 果張。

其實屋企都有1' X 1' 地膠﹐但清潔真係好麻煩﹐今晚返去就掉左D舊既。實開心死大女﹐可以同細妹係地下碌黎碌去。

大宅

emileleung,
聽番justjust講...張pooh我諗會比thomas果張會"鞋"少少,,我都要用墊舖一舖先比亞囝"look"..等佢大少少識"冷冷下"時就唔怕"鞋"啦. ..不過佢既size同超輕我就真係覺得好正

男爵府

justjust & 意粉

唔該你地 ! 咁即無貨無得買 ! 你地講到 thomas 果隻好好喎 ! 3呎 x 2呎又好似細左 d 喎 ! pooh 果隻又好似薄左 d , 咁點算呀 ! 我想買 thomas 果隻有無其他地方有 !

大宅

emileleung﹐

你睇番我之前 post既 link﹐係九龍灣德福廣場Ikea 4/F 隔離有。

我係旺角時仲以為德福都係賣Pooh﹐剛剛睇番先知記錯左﹐早知就留番去德福買﹐一日都係貪平去左旺角。

點都好啦﹐呢張都唔太差﹐用左先算。

男爵府

justjust

琴晚去旺角睇磚順便去個間玩具店睇野, 比我見到 thomas 地墊 $149, 我問佢唔係無貨咩.....佢話剛剛貨到 ! 我真係好彩 ! 你地可以去買呀 ! 不過佢唔很平比我 !

公爵府

咁你對呢張 thomas 地墊有乜野評語呀?
[/url]

男爵府

蝦蝦

就係好靚囉 ! 好滑囉 ! 我自己都好想

公爵府

你買左幾多張呀? 係咪好細張?
[/url]

男爵府

蝦蝦

一張囉 ! 細.......又唔係喎 ! 佢話有 4 x 6呎 ! 我間屋好細所以夠呀 !

大宅

各位:
咁~即係pooh果張好?定係thomas果張好呀???
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

複式洋房

請問thomas地墊係2'x3',2cm厚還是4'x6'有3cm同7cm厚呢?

男爵府

我都惗緊買pooh好定thomas好, 之前有個topic話pooh嗰張會甩色, thomas嗰張唔甩色, 但係7mm都好似好薄喎。

大宅

我都買了pooh, 但無甩色. 不過係鞋咗d同簿咗d. 用住先都ok. 如果thomas滑d, 會唔會好d呢? ?-(

首頁

尾頁

跳至