跳至

首頁
23456...16

尾頁

別墅

回覆 哈理媽媽 的帖子

我都好期待見你地,等到我返黎上海天氣就應該無咁熱,最適合搞gathering,帶住個B我地去邊度好呢?
等我陪個女玩多一年先,3歲先返。系上海讀,返去會開始搵,同埋去早教課(HK叫playgroup)到上下堂。

別墅

回覆:哈理媽媽 的帖子

可以PM俾我嗎?我老公早排成日唔舒服,又唔識睇醫生!Thx!

別墅

回覆:有無香港媽咪係上海住呀?

另外想大家幫幫忙,大家在上海可否看香港的網頁呢?因我老公想上吓facebook,睇下個女啲近況,同朋友聯絡下朋友都唔得!可否PM啲方法俾我呢?

別墅

回覆 alc 的帖子

你可以試下search免費網站代理,一定可以上到yahoo同yahoo blog,youtube就一次都未開到過。facebook就一時時,有時可以見到個homepage,但系要click其他page就即刻死左,跟住又要再試,真系撞彩先開到,同埋一定唔可以留言,有次想留言比個朋友上左N次先打得兩個字,跟住就死左都唔知有無留到,所以開左sina微博等朋友可以知道我最近點,D朋友基本上都系為左知我最近點先開個微博A/C。

另外有D網站代理系要收錢,就話所有網都打得開,我就未試過,點知比左錢系唔系一定上到,上唔到都唔知搵邊個投訴。呢d資料希望幫到你啦!

別墅

等我叫老公試下先!唔該晒!

大宅

回覆 alc 的帖子
已經pm左比你

別墅

回覆 哈理媽媽 的帖子

sorry couldnt see your message til today..here my number 15900949242..text me or call me..

別墅

回覆 alc 的帖子

You could search Taobao, buy a VPN service, I got mine for 30rmb per month, you could pay month by month or every 3 months or so, Facebook is ok, also hk site, but Youtube is not stable, sometimes is ok, sometimes it's doesnt.

別墅

引用:[i=s]+本帖最後由+哈理媽媽+於+11-8-10+10:

原帖由 哈理媽媽 於 11-08-10 發表

回覆 alc 的帖子
謝謝你!

別墅

大家最近點呀?上海好似落左好多日雨,應該天氣涼爽好多!

複式洋房

大家好,我老公都喺上海做野架,我同囡囡就在香港。

複式洋房

大家好,我老公都喺上海做野架,我同囡囡就在香港。

大宅

Hi,我c6在上海做野,我十月會過去。

複式洋房

我都係响上海住嘅新手媽咪丫!囡囡啱啱三們月!老公係上海人所以長期住响度~估唔到有咁多香港媽媽係上海住!不過我住得遠少少,1號線通河新村站,寶山區。暫時仲放緊產假,遲d返工响人民廣場嗰頭,有機會大家交流下d湊b心得丫!

別墅

回覆 KanamMiu 的帖子

你个case同我有D似,我都系嫁左黎上海,个女2岁系全职湊。

大宅

大家幾時有gathering呀?人生路不熟,想多些交流下。

大宅

我想話問下香港mami係上海搵到工嗎??介唔介意話嚟知下會係d咩工呀??點去搵呀???

大宅

回覆 花花2011 的帖子

我11月都又返去啦,返咗嚟幾個月,好掛住d羊肉串呀,hahaha~~~

希望到時返嚟同你哋gathering呀~~

quite_bb  你返黎就好啦!仲以为你唔返上黎,我已经返左黎一个月啦。  發表於 11-9-28 15:12

大宅

各位mami,我嚟緊11月會返嚟啦,我pm咗你哋各位留咗qq同電話呀,各位mami見到請覆返我留低contact呀,期待與你們見面~~~
返到上海冇人冇乜真係好悶ka,希望可以一齊gathering下啦

複式洋房

引用:回覆+KanamMiu+的帖子 我想話問下香港mami

原帖由 monyshek 於 11-09-26 發表

我想話問下香港mami係上海搵到工嗎??介唔介意話嚟知下會係d咩工呀??點去搵呀???
我其實係响香港份工申請transfer過黎架,咁啱上海需要人,我又肯降低自己人工...無法,為咗頭家...

首頁
23456...16

尾頁

跳至