懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

仲有七天,但仲未有任何徵狀。心情忐忑。我怕要催生,有朋友話催生俾自然作動痛得多。我天天食西瓜,飲腐竹雞蛋糖水,芝麻糊,等等。希望阿B快d尼。姊妹們,仲有食d乜可以令阿b快d來。

禁止訪問

大宅

畀面勳章

我仲有八曰,好緊張啊mouth:

大宅

行多D呀~
我果時都驚催生咖~我原本預產期係今個月12日咖~
我上個月尾開始早上去公園行下~夜晚又去公園行(因為天氣熱,呢D時間行就好D)
同食西瓜,芝麻糊~9號就生左啦~
唔知係唔係行得多,我開左2度就推入產房,而入去生既過程都係WITHIN 1個HR(第一胎)

jocat102  行得多真係好好架! 讚!!  發表於 11-6-25 17:22

大宅

回覆 joymartin410 的帖子

咁快, 你就好啦~~~我8月頭預產, 依家都開始有d擔心到時會好痛, 要痛好耐......

男爵府

畀面勳章

我都仲有10就到預產期啦,希望吖B唔好逾期居留啦。

譚BB,預產期7月7

大宅

引用:就算比你催生+個B唔出黎催佢都無用+哩D野要

原帖由 Toyi.C 於 11-06-25 發表
就算比你催生 個B唔出黎催佢都無用 哩D野要睇個BB啦
況且仲有7日 唔洗咁擔心 不過胎動慢左就入院穩陣D啦 ...
甘又係。催唔尼既。我現在唯有天天briefing下阿b羅

大宅

引用:我都仲有10就到預產期啦,希望吖B唔好逾期

原帖由 hiuk 於 11-06-25 發表
我都仲有10就到預產期啦,希望吖B唔好逾期居留啦。
加油呀!

大宅

引用:我仲有八曰,好緊張啊

原帖由 ylau888 於 11-06-25 發表
我仲有八曰,好緊張啊
Add oil~

大宅

回覆:joymartin410 的帖子

嘩,好快喎。好,今晚的起心肝去行公園。

男爵府

畀面勳章

回覆:仲有七天就到預產期

行下啦,慢慢行散步個種就得

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

我又係, 多你少少, 我4号due, 依家都未有聲氣

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

大宅

回覆:cheungtoto 的帖子

我都好意外咖!因為我本身好怕痛,但人人話順產對媽媽同bb都好,所以我唯有照搏下。8號早上見紅,入院約10am就穿水,下午4pm度有m痛嘅感覺,痛一陣又冇甘,仲可以接受,差不多8pm開始痛啦,一直係床仲可以同老公sms,12am開始好痛,係隔五分鐘痛一分鐘,但深呼吸,仲可以舒緩到,直到差不多3am成個人顛左,咩深呼吸都冇用,姑娘話開左兩度就推我入產房啦。入左去聞氣(個感覺真係柯便便,我仲同醫生講我驚失禁,哈哈!醫生話岩咖!叫我柯),依家諗返都好好笑!我有個朋友佢度數開得慢,姑娘要佢行樓梯,可能佢係做文職行得少。點都好,加油呀!好快就可以同bb見面啦!

大宅

我仲有4日就到預產期!我日日行咁濟!

子爵府

環保接龍勳章 親子達人勳章

我第一胎個陣都成日行,同埋食多dd涼野, 我食龜苓葫膏+日日去行下, 小痛開始計8個鐘就生左啦~ 你要行多d呀!
加油呀!!!

首頁

尾頁

跳至