自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我頭先係佐敦站上車, 上車冇幾耐, 坐我隔離位個女士係咁咳係咁咳, 之後我就走去隔離卡坐, 離開的時候唔小心踩到佢, 我已經即刻同佢講唔好意思, 咁以為冇野啦, 點知過左幾個站之後, 佢就走過黎鬧我, 佢一黎就話佢咳唔係病, 話我好急急腳走左去, 又話自己係護士有醫護常識, 係咁狂鬧我冇文化冇常識, 之後當然有話我踩親佢, 我根本黎唔切反應, 淨係話我唔係有心踩佢, 已同佢講左唔好意思, 又話我有權換位坐, 根住佢就開始咒我, 話我"咳哽死", 又話我入醫院, 我咪鬧佢痴線囉, 根住佢就話我"咳都要話人痴線", 我就話"我唔係因為你咳話你痴線, 而係你走埋黎鬧我所以我話你痴線" 佢仲係咁鬧鬧到佢落車為止, 唉, 我真係勁唔開心, 我屋企有個bb, 見你係咁咳我走去第二度坐都唔得? 最多都係鬧我踩親佢啫, 佢又唔係, 係咁話自己係護士鬧我冇常識, 真係唔知而家d人攪乜, 當時好想喊, 之後我隔離個位小姐安慰我, 話可能天氣熱d人暴躁, 我真係好唔開心呀, 咁大個人未俾人咁樣鬧過~~~

仲有, 嗰位自稱自己好有文化好有常識的護士, 我真係唔知你咁樣咒人咁鬼黑心究竟係抱住咩工作態度去照顧病人, 我真係要好衷心祝福係你工作單位的病人早日康復, 唔使被你照顧~~~

m--m  佢真係情緒有問題播,咁都可以鬧一餐~  發表於 11-6-26 00:40
bplus  佢自己有咳唔帶口罩, 都無公德心喇 ...  發表於 11-6-26 00:36
alphabetagamma  佢話佢係護士啫...咁你又會信?? 佢十成十係痴架啦.  發表於 11-6-25 22:59
ShaShaB  唔好唔開心啦~~佢可能係精神有問題d人= ="正常人都唔會因為咁而鬧人囉~  發表於 11-6-25 20:01

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

好黐線下喎!呢種情形由得佢啦,千其唔好再刺激佢啦!

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

公爵府

回覆:係地鐵換位坐都要俾人鬧~~~

我都唔會同佢嘈,我覺得正常人唔會咁樣,我會覺得佢可能精神有問題…

ificould  yes  發表於 11-6-26 03:18
alicealice313  同意  發表於 11-6-26 00:52
JunichiOkada  yes  發表於 11-6-26 00:30
muybien  我都覺得係.... 呢d人都係唔好理佢好d...  發表於 11-6-25 22:08
pugbb  係囉...以前返工成日係地鐵見到疑似精神病人鬧神鬧鬼...真係避之則吉...  發表於 11-6-25 21:32
ShaShaB  係囉~~可能佢係傻傻地果d人黎架= =  發表於 11-6-25 20:04
hazel_ma  我都係咁諗  發表於 11-6-25 19:49

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

你應該問佢 "係咁咳, 唔係病係咩?"

睇護士小姐點答你..... hehe
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

翡翠宮

好媽媽勳章

乜做護士有醫護常識, 就可以 狂咳哪咩 ????
佢 d 觀點都幾奇特, 奇特到似有精神病 ????

大宅

回覆 jolo 的帖子

我諗佢係想話佢狂咳唔一定有病, 所以話我咁驚走左去係冇常識囉~~~

ShaShaB  比著我有人係隔離狂咳我都會走開啦~~~放心~不是你的錯~~!!!!係佢痴線~~!!  發表於 11-6-25 20:06

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

佢黐線ga

大宅

好媽媽勳章

hazel_ma 發表於 11-6-25 19:46
回覆 jolo 的帖子

我諗佢係想話佢狂咳唔一定有病, 所以話我咁驚走左去係冇常識囉~~~ ...
佢唔係生理上有病,係心理上有病.重病得唔輕.

水晶宮

回覆 hazel_ma 的帖子

唔好唔開心, 佢真係痴線

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

我覺得佢可能精神有問題 ~
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

別墅

彩佢都有味啦留番啖氣暖肚 閃

伯爵府

夏天玩到顛 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

睇黎佢真係好痴線
當遇到困難的時候

成功就在你的前面

男爵府

每個人都有權選擇自己身處位置。佢有咩權干涉妳呢?妳又冇唔畀佢咳,只係選擇自己覺得較舒服嘅位置坐...
上次搭地鐵,隔幾個位有個女人講野勁大聲,完全冇理其他人感受。坐我隔離個男人畀佢嘈到寧願放棄個位唔坐企去另一卡。後來我都頂唔順,走去第二度坐...

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

一句都唔會答佢
望都唔望佢
等其他人都認為佢係痴線

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

樓主唔好唔開心!見人係咁咳行開係人之常情,唔好彩俾你遇著個痴線的人,唔好太介意!返屋企見到BB健健康康就會開心返!

大宅

多謝大家嘅安慰呀, 講真, 睇完你地嘅post 個人真係冇咁唔開心喇~~~thanks ar

複式洋房

雪~bb 發表於 11-6-25 20:06
一句都唔會答佢
望都唔望佢
等其他人都認為佢係痴線

係囉!唔洗唔開心!

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆:係地鐵換位坐都要俾人鬧~~~

比我回番下刪500字x#y....
點知你係有學識醫護人員

首頁

尾頁

跳至