1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

有冇媽媽可以分享同小朋友介咀咀係點介ka?我女女已經2 years old了..唔想比佢食..佢平時早上又食..sleep一定要食la..有時諗起.佢又同我講要..我點唔比佢...一話冇佢就cry..so最後我都係要比女女食..我知道要唔好理佢..but係咪真係得呢一個方法呢???thank you..^^

複式洋房

我囡囡個陣又係好似你小朋友咁成日食咀咀...唔比佢就cry..之後我用白花油同佢介...滴小小落個咀咀到...第一次我囡囡話好難食...自己拋落垃圾桶...我同佢講拋左就無架啦...佢照拋....到第2日佢又搵...我又滴小小落去...佢個反應一樣話好難食...照拋...到第3日佢就無搵啦...我問佢要唔要...佢話好難食唔要....就係咁就介左啦...但頭兩星期就辛苦d...因佢慣左要咀咀先訓到...所以我要陪佢訓囉...

ah80327  我都準備滴白花油同佢介, 希望好快成功啦  發表於 11-7-18 10:41
rainiemama  你要咁耐先介到呀?我兩日就ok,係咪我個女細容易介!  發表於 11-6-29 14:51

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個囡歲半前已經介左,佢日日都會含住個奶嘴,夜晚訓覺突然間雜醒又要搵奶嘴!

之後有次個奶嘴唔見左,我谷住同佢介奶嘴,
成日喊住要奶嘴,我就會搵d野分散佢注意力,佢都好配合忘記左搵奶嘴,夜晚訓覺就辛苦d,佢喊你都唔好比佢,何況我係唔見左個奶嘴唯有自己辛苦d,佢喊你就tum佢,過兩日就唔會再搵奶嘴啦
我個女個時歲半都未有,唔知呢個方法幫唔幫到你兩歲幾個囡呢
加油呀!

複式洋房

回覆 yantung1121 的帖子

我都係兩日毫同囡囡介左啦^^

複式洋房

係兩日^^

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

我大仔兩歲3個月大戒,佢又係訓覺一定要,我地比個爛奶咀佢,佢喊左大半晚,之後就戒左~

複式洋房

回覆:有冇媽媽可以分享同小朋友介咀咀係點介ka?

我個仔二十個月大,啱啱呢幾曰開始介,晚上等佢玩到累,自然訓左,午覺就由得佢喊到累訓左!跟住第三曰開如無搵奶咀了!

別墅

好媽媽勳章

哈哈~~都幾好wo~~不過我又怕佢會cry..佢一cry我就唔捨得..會洗番比番佢...唉~~我好冇用...><見到個女咁..一要我就比佢..佢一路sleeping一路都咀住ka.成晚都係咁..佢一跌左個咀咀我又比番佢...so我真係要堅決0的先得...比d時間自己..哈哈~~thanjk you^^

別墅

好媽媽勳章

回覆 rainiemama 的帖子

我都有一次正唔見左個咀咀...之後我又買個新既比佢...唉~~我真係唔知點好...我見到佢cry...我就.......><已經唔見過2次la..買左2個...我又諗..不如等佢大0的先介好唔好呢????

別墅

好媽媽勳章

回覆 蛋高仔 的帖子

唉~我女女平時都要ka...我冇咁好精神同佢玩到咁累..我會死ka..haha....佢一諗到個咀咀就會想要..我有時同佢講..冇咀咀.佢就係咁叫咀咀咀咀咀x100000000000...叫到我個人都煩曬....><佢舍我一定會比佢..我知咁樣唔好,,but叫到佢咁樣..我都唔知可以點...><

複式洋房

回覆 looklookkitty 的帖子

呵呵...你要忍心d...你要諗食得多咀咀d牙就唔靚...你都要同囡囡講食咀咀會比人笑
無人同佢玩...個陣我囡囡都係咁....佢自己丟左個咀咀之後無cry...只係叫我買新
過左兩日佢地就唔記得架啦...希望你小朋友都可以啦^^

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 looklookkitty 的帖子

其實有時做父母真係要狠心d,介晒對bb唔好ge野!
我個囡都算聽話,喊左兩晚就介左,
我係谷住幫佢介,因為買左幾次奶嘴,同埋真係想bb
介奶嘴,先狠心由佢喊!

首頁

尾頁

跳至