母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

咁都得

今朝返工前泵奶,覺我好似塞塞地,咁個賓賓就比左條熱毛巾我full. full 左都好似無咩改善,咁就算啦,又要趕住返工.換完衫出黎個賓賓比左碗野叫我"達"落個breast度,原來係佢剁碎左d米浸水.佢話有效wor,咁我米試下. 頭先lunch去泵奶,拎走個pad, d奶即時一滴滴咁流出黎,又會咁???

我個賓賓好支持我餵人奶,周時同我講"mom,餵到bb一歲啦!好ga."

大宅

Re: 咁都得

Mandysyl,
係唔係用d碎米粒full落去? 要full幾耐? 要過水? 等我又試下先。謝。

大宅

我都想試下。請告知方法,謝謝!
:-P :-P :-P :-P :-P :-P[img]

複式洋房

係呀,d米剁到好碎,濕左水咁full落下,其實我唔知要full幾耐,我出門口前full,到lunch泵奶,大約4小時. 其實d米都乾曬lu,我抹乾淨就開始泵.
如果你地試左有效又講我知!

禁止訪問

雲師奶 該用戶已被刪除

複式洋房

雲的孩子都在跳舞,
我塞塞地即係好似唔係好通,又未至於發炎o既,但總係泵唔清,泵完都唔係鬆軟咁羅.
不過我諗呢個方法未必會增加奶量,可能會令d奶易出d掛!

別墅

Mandysyl,

咁你點 full 呀? 用個袋包住放係個bra內?

?-(
2005年2月1日於瑪麗醫院出生

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊