心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我好讀返書..

想左好耐...真係好明白咩叫做[size=medium]書到用時方痕小由其我唔識教個女做功課既時侯....我聽人講讀夜校幾百蚊...係咪真架??不過我考試都唔知考唔考到6年級啦...唉...

侯爵府

Re: 我好讀返書..

貓BB 寫道:
想左好耐...真係好明白咩叫做[size=medium]書到用時方痕小由其我唔識教個女做功課既時侯....我聽人講讀夜校幾百蚊...係咪真架??不過我考試都唔知考唔考到6年級啦...唉...

不如你試下報明愛�女青年會�社區中心既course啦, 好似account, 電腦, 英文..... 其實都好有用架,而且又唔貴, 日間&夜晚都有班架, 平時仔仔囡囡返左學都可以學下野嘛

男爵府

elf 寫道:
[quote]
貓BB 寫道:
好多謝你既意見,我都係問定...因為lolo"細仔"下年就返學...所以問下囉~
不如你試下報明愛�女青年會�社區中心既course啦, 好似account, 電腦, 英文..... 其實都好有用架,而且又唔貴, 日間&夜晚都有班架, 平時仔仔囡囡返左學都可以學下野嘛[/quote]

別墅

元朗信義書院有夜校...

學校網址

複式洋房

應該係"書到用時方恨少"
敬佩你呢個偉大的媽媽, 能以身作則, 你既小朋友一定會以你為榜樣, 好好努力讀書架
日本 京都 音羽山 清水寺 {翡翠級 151-2000} {水晶級 71-150} {珍珠級 41-70} {鮮花級 21-40} 小草提供的表情圖案

大宅

我男朋友個呀媽之前o係明愛都有讀~好似係p.3~
聽我男朋友講佢讀得幾好呀~又唔貴~

男爵府

motorleaf 寫道:
應該係"書到用時方恨少"
敬佩你呢個偉大的媽媽, 能以身作則, 你既小朋友一定會以你為榜樣, 好好努力讀書架
我連咁小既說話都打錯...你話我係咪好冇用>.<"

公爵府

不一定要正式入學,有時間多看書,報紙,雜誌,也有很多知識。(不是八卦那些!)只要有心而不是齋想就ok。

大宅

畀面勳章

當係同個女一齊讀書. 就算你考試唔合格. 都唔緊要架. 咪當學下野囉. 等囡囡知道媽咪都好努力讀書. 俾佢一個榜樣.

複式洋房

貓BB 寫道:
我連咁小既說話都打錯...你話我係咪好冇用>.<"

學海無涯, 無人會識晒所有野, 你亦無需要覺得自無用.
你知道自己不足之處, 努力去改善的話, 一定會成功架!
日本 京都 音羽山 清水寺 {翡翠級 151-2000} {水晶級 71-150} {珍珠級 41-70} {鮮花級 21-40} 小草提供的表情圖案

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

大宅

想讀書就要趁早,起碼都要打好基礎先(語文,數學),年紀輕學什麼都易D架

男爵府

我都好鐘意睇報紙同小說架...我數學都ok架..我係英文真正係白痴...中文都ok既..但好多時都執筆忘字...可能說寫啦,不景小用都係會生梳丫ma@@
不過我都係唸下,就算要學"上堂"都要等lolo幼稚園啦~宜家咪得昌4上下網,睇下報紙去下圖書館囉^^

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

貓BB,咁多人鼓勵你喎!你就要俾心機啦!!

男爵府

Thanks to all:
我會比心機架>o<

已刪除用户

首頁

尾頁

跳至