論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

想請個正正常常既本地工人啫, 跟本就好似無可能咁, 連D Agent都係咁, 一聽到有兩個小朋友, 就即刻面有難色, 生兩個有罪咩!?:;pppp:
成日話本地唔肯做, 要揀over sea先得, 但oversea工人黎到又9唔搭8, 想請個好工人真係難過中六合彩呀!!!

大宅

唉係呀, 有個完約本來約左我interview,不過一聽見我有兩個女, 見到唔見呀....

之後有另一個 ,佢聽完我既工作要求後, 肯做喎, 只係同佢傾左一個鐘, 我諗到冇得諗即刻簽左佢.

公爵府

我都係揀左oversea, 唉 ... 有得揀我都唔想要工人, 好煩~~~~~~~ 又要比錢又要受佢氣~~

大宅

AGREE ~

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

現成工人多揀工 ,
她們 prefer 揍老人家 ,
好爽架 !

我响酒樓見到個姐姐 ,
全程住個電話唔放 ,
唔係發 SMS or 煲電話粥 .
個老人家唔係幾講嘢 , 自己顧自己 ,
間唔中有 d 知客或樓面問侯佢 ,
阿姐姐得閒之際 , 就叫嘢俾自己食咯 !

:;pppp:
我工人主力負責照顧三隻貓大爺 !!!

別墅

elam, 你都算好彩喇, 有本地工人肯做, 可能你兩個係囡囡, 乖D易揍D啦!
咁你依個工人OK麻?
幸福黃太太, 我都同你一樣, 為左煩工人野, 有時真係把幾火, 想唔返工自己揍返呀!

禁止訪問

引用:我都係揀左oversea,+唉+...+有得揀我都唔想

男爵府

我哥4人家庭, 細路 P.5/P.3 ....都冇完約工人做

公爵府

我背景最差, 大囝2歲5個月, 細既出年一月出世, 到時重有99, 媽咪輪流睇住, 你話丫~ 唔請oversea, 本地完約點會揀我間屋~~

大宅

daydaytse 發表於 11-6-29 15:03
elam, 你都算好彩喇, 有本地工人肯做, 可能你兩個係囡囡, 乖D易揍D啦!
咁你依個工人OK麻?
幸福黃太太, 我 ...

我星期五先接新工人,希望到時佢真係肯做啦, 我請到都叫好彩, 但願佢黎到唔好做兩做又話resign la.

禁止訪問

叻叻勳章 畀面勳章

回覆:而家D工人揀工揀到暈, 我地D有兩個小朋友既家庭唔洗請工人?

珍珠宮

難請到暈,我家大的三歲幾,細的十個月大,日間有老人家睇住,幾個agent都話明本地一定無,要請個新妹,但oversea又唔多合眼緣,所以我炒工人後,暫時無人用亦未揀到,頭痛

大宅

趣教勳章 叻叻勳章 畀面勳章

係丫, 而家唔只Local工人姐姐唔會揀有多過一個小朋友既家庭架,oversea都係咁架~ 我之前已經係搵oversea架喇,都有姐姐因為我一家4口(2個小朋友,1個3yrs, 1個nb),直接同我講佢只做3個人既去家庭 ><"...
好彩最後都有個oversea姐姐肯做, 佢黎左2個幾月,暫時一切都ok,做野又自動自覺,而且我大囡都好跟佢,佢又有心機同佢玩.... 希望佢可以keep住~

首頁

尾頁

跳至