自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Seems many people using iphone just for (1) trendy (2) playing games and (3) download apps (not sure if ultimately useful). Nowadays, many kids (primary or secondary students) are holding iphones on their hands. Is that really necessary?

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我自己都用I-Phone,但我唔覺用其他電話既人古怪
不過通常都係一上車就開始打機,對眼唔會得閒望其他人

水晶宮

真係好方便呀....

禁止訪問

引用:係呀,+真係超多人出+iPhone+呀。我自己無出

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

雖然好多人用iphone, 但又未至於非用戶好怪, 我環觀拎iphone的人, 只係10%左右吧。

iphone初現時, 我都唔會追, 直到現在, iphone4已經可以做到預繳 $0機價, 我覺得可以出機啦

翡翠宮

Flo0602 發表於 11-7-3 12:14
我啲家姐細妹好朋友全部都用"唉瘋", 只得我用"H仔", 我覺得"H仔"好用吖, 細細部又夠薄, 唯一唔好處係無機殼 ...

而家拎番部8210出嚟入歌仔,後生一輩肯定唔知你搞緊啲乜野!

琥珀宮

引用:係呀,+真係超多人出+iPhone+呀。我自己無出

原帖由 antique 於 11-07-03 發表
係呀, 真係超多人出 iPhone 呀。

我自己無出呀, 因為個個部機都一樣, 廢事同人掉轉左都唔知啦。 ...
雖然部機一樣, 但iPhone有好多唔同款既殼,唔會咁易同人撞,實認得自己部機。

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

都唔係呀,仲有好多人都唔係用IP架!

大宅

好媽媽勳章

櫺囹桼 發表於 11-7-3 12:34
而家拎番部8210出嚟入歌仔,後生一輩肯定唔知你搞緊啲乜野!
入歌仔簡直係經典!

我仲記得個陣啲男仔朋友視"入歌仔"為溝女技倆, 哈哈哈~

男爵府

畀面勳章

回覆:越來越多人用i phone

我都用iPhone,不過我覺得電話呢樣野自己有需要咪用咩電話羅,吾需要人用你又用,總之自己鍾意就得。

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

hashtag旅遊勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

我用android機,唔係用艾瘋呀﹗
みんなで一緒に笑う

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

真係好多人用

王國長老

王國長老

引用:Quote:Flo0602+發表於+11-7-3+12:43+入歌仔

原帖由 mrsright 於 11-07-03 發表
我真係out到唔out, 而家i phone係咪唔駛入歌架啦, d鈴聲係點黎 ?

我就黎入博物館, 仲用緊nokia既舊款機
iPhone同其他手機一樣有預設鈴聲亦有得入歌仔。

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

伯爵府

回覆 debbyma 的帖子

我陪妳呀!(hehe

都用左至少3年囉...

男爵府

畀面勳章

leanna~ 發表於 11-7-3 11:52
不如你都換iPhone ,好實用方便!
知係知好用,有錢先得嫁
若要人不知,唔好太低B~~~

禁止訪問

侯爵府

回覆:越來越多人用i phone

我初初都唔係好識用,要慢慢摸,用用吓就會熟架啦!依家帶小朋友去課外活動,等嘅時間易過好多!

子爵府

引用:Quote:Flo0602+發表於+11-7-3+12:14+我啲家

原帖由 櫺囹桼 於 11-07-03 發表
我差d忙記咗

首頁

尾頁

跳至