自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

帶住小朋友你地會唔會去傷殘既toilet? 我尋日帶住阿女響迪士尼俾人勁鬧...

原先排隊既時候冇乜人,但係阿女成日入到toilet就左摸右摸,見冇人用handicapped果個就叫埋工人一齊入左去幫手.點知一出到黎有個女人推住個婆婆就指住我用英文勁鬧,我咪話番俾佢知我地入黎果時冇人架啵,跟手叫工人快d去,其實我係冇意識係specifically叫佢去邊個,個女人就係咁鬧鬧鬧,搞到另外一個唔知頭唔知路既女人黎幫拖,仲要話我"冇品"wor...真係好唔開心呀,如果我一早知有阿婆入去我就唔會用果個啦,點知家下俾人響阿女面前咁樣話我!仲要阿女聽唔晒個女人鬧媽咪乜野,果時個樣幾咁驚呀! 搞到我工人又驚到唔敢去廁所,真係令到一個原先好開心既日子有一個好難忘既回憶呀... :-( :-(

唔好意思,想借個位發洩下...唔係今晚我又訓唔著.. :cry:
Don't worry, Be Happy!

已刪除用户

Re: 帶住小朋友你地會唔會去傷殘既toilet? 我尋日帶住阿女響迪士尼俾人勁鬧...

別墅

Re: 帶住小朋友你地會唔會去傷殘既toilet? 我尋日帶住阿女響迪士尼俾人勁鬧...

算啦~唔好唔開心。你又唔係有心罷住嘅。同個女講話你地冇心嘅,知道有人等緊就一定會讓有需要嘅人去先。 :-P
[img align=left]http://ccd.zjonline.com.cn/images/twzs/sexz010.gif[/img]

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

mooon 寫道:
算啦~唔好唔開心。你又唔係有心罷住嘅。同個女講話你地冇心嘅,知道有人等緊就一定會讓有需要嘅人去先。 :-P

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

珍珠宮

算啦, 呢d事間唔中都發生架啦.

複式洋房

算啦,四處都有野蠻人架啦,
你又唔係有心咁做,
同個女解釋返囉

大宅

snuffy:
算罷啦,有d人就係咁,就算你同囡囡唔去呢個洗手間,都會有其他人去,我估佢覺得等得耐,所以發脾氣,如果係我,我會先'咯'門,等入面d人知道有人等緊,示意快d.我覺得這樣會好d.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實我覺得無什麼大不了
我同我個仔仔去toilet時如多人我就會用傷殘家因我又入王到男廁,我個仔又細不能入男廁,加上小朋友急個時無什麼辦法.......小朋友又忍唔到就一定要去家
只feel到這個女人可能未有個小朋友,她不能理解

男爵府

唔好唔開心,沒什麼大不了,
只是個女人唔理解而已, 不要上心,笑下喇。

伯爵府

其實佢都係等一陣啫, 都唔洗鬧人架.

侯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

我好同意你, 因我個仔家下4yrs幾, 同佢去女廁, 成日又有d好多事既細佬女大大sing 咁問佢mami, 點解有個男仔係女廁既???攪到我個仔都吾係好肯入女廁, 吾通同佢去街我同佢都吾去we we咩, 定係吾好去街, so有時prefer 去傷殘既toilet 啦, 但其實傷殘既toilet 亦係比有bb既人, 因為你地留意下佢入面有埋換片果塊板架, so我覺得"無品" , "無修養"既係佢地, 你吾使放係心啦, 好閒!!!

adaleung0716 寫道:
其實我覺得無什麼大不了
我同我個仔仔去toilet時如多人我就會用傷殘家因我又入王到男廁,我個仔又細不能入男廁,加上小朋友急個時無什麼辦法.......小朋友又忍唔到就一定要去家
只feel到這個女人可能未有個小朋友,她不能理解

複式洋房

唔好唔開心,係嗰個女人心急...勞氣咗啲...唔好放係心,時間淡咗..就唔記得啦....

珍珠宮

牛年勳章 畀面勳章

唔係好明,
o係呢度,你地用左傷殘既toilet,
就話唔緊要,
但係記得o係另一度,曾經有人鬧d人
用左兒童d廁所,個個就附和話果d人唔o岩,
雙重標準

洋房

係囉.好似係有人去左傷殘既toilet, 如果掉番轉頭, 你係個婆婆或有需要既人仕,, 你地會唔會覺得要人等, 而用家只係一個無事無干既人, 而覺得用家係好"無品" , "無修養" ? 我會覺得係囉..仲指明"有需要既人"係野蠻 既人,那人才是真正"野蠻"既人..其實大家諗下,有需要者, 對當事人係唔係有誤會呢? 不要一味附和"當事人",而忽略左真正有需要既人既感受.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

:-P :-P [quote]
mooon 寫道:
算啦~唔好唔開心。你又唔係有心罷住

複式洋房

傷殘人士
愛與包容 良性互動 理性分析 多角度思考 感謝偉大的媽媽 媽咪我愛你-3-~袋錶與神兵-.-"~

大宅

snuffy 寫道:
原先排隊既時候冇乜人,但係阿女成日入到toilet就左摸右摸,見冇人用handicapped果個就叫埋工人一齊入左去幫手.點知一出到黎有個女人推住個婆婆就指住我用英文勁鬧,我咪話番俾佢知我地入黎果時冇人架啵,跟手叫工人快d去,其實我係冇意識係specifically叫佢去邊個,個女人就係咁鬧鬧鬧,搞到另外一個唔知頭唔知路既女人黎幫拖,仲要話我"冇品"wor...真係好唔開心呀,如果我一早知有阿婆入去我就唔會用果個啦,點知家下俾人響阿女面前咁樣話我!仲要阿女聽唔晒個女人鬧媽咪乜野,果時個樣幾咁驚呀! 搞到我工人又驚到唔敢去廁所,真係令到一個原先好開心既日子有一個好難忘既回憶呀... :-( :-(

唔好意思,想借個位發洩下...唔係今晚我又訓唔著.. :cry:

如果當時係我 我肯定(ma)她,

珍珠宮

有D女人見到個正常人都排隊去傷殘人士廁所,佢又跟住排ga lar!!
而且你仲係諗住叫埋個工人都去廁所ga wo!你工人又有需要去傷殘咩?!
正如我所講,有人見到你地咁用,佢地又照跟ga lar!~
我果日去迪士尼,我囡都好急,我都係問人可唔可以比我囡去先咋~
我諗果個人點解咁火....可能係佢屋企人真係好急~
細路唔忍得,阿婆更加唔忍得~
各人都有錯,下次去返女廁la!

首頁

尾頁

跳至