自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

anitapooh41 發表於 11-7-7 11:55
大6 想拉低 h.k. level 背后攪出來...高官只是一隻棋子

國家機密你都知~~~

eyan  同意  發表於 11-7-8 15:13
anitapooh41  commom sense  發表於 11-7-7 19:43

翡翠宮

好媽媽勳章

kiu1112 發表於 11-7-7 10:09
為保教師飯碗,受害只有學生

唔明????小學收唔夠生就殺校.... 反而中學, 要所以學校減班, 點解唔好似小學做法 ???? 要好中學同差中學一齊減班 ?????
重有 .... 教署無理由唔知, 出生率依幾年係咁狂升.... 佢係咁縮班, 第日點算 ????

知班 9 官 d 子孫個個都唔讀官津丫o麻........

laubi  到左呢個時候佢已經退左休,唔關佢事!!  發表於 11-7-8 04:33
Ivy07  跟本就係本末倒置  發表於 11-7-7 12:35

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

佢都係返歸養病啦

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

bowling2004 發表於 11-7-7 08:29
其實我都覺得應該團結起嚟, 搞個遊行推佢落台.
得一個半個人既力量根本唔夠!!!!!!!!!!!!!!!
佢做到邊衰到 ...

搞得成的話, 應該有好多人參加, 我都出嚟行

蜆介鯪魚球  me 2 !!!!  發表於 11-7-7 15:18

女人, 因為內涵而神采飛揚; 女人, 因為自信而美麗。

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我都覺的個分派方法唔合理,錯配會好嚴重,而且為左唔殺校去減其他學校的班亦唔合理,老師議員抗議殺校,好明白佢地的心情,但唔可以為一部分人的利益去傷害香港學生。
仲有,我好記得,當初教師抗議殺校時,個D人話,Band 2 , band 3都係有質素的學校,記得當時幫佢地的議會係張文光,好啦,到減班,佢又話減班令學生減少入有質素的學校,即是實質真的是有些學校唔夠質素啦,係可以殺啦! 咁佢一定要表明立場殺校定減班,唔可以為左暫緩殺校「希牲」學生的利益,唔好比佢淨識騎牆攞著數。

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

莎莎莉莉 發表於 11-7-7 08:32
從來教育對班官來講, 只係一個行政項目
點管好盤數, 點駛好政府的d錢, 才是佢地最concern
會理學生的發展嗎 ...

無錯.........總之係慳錢為上唔係邊有錢養蝗蟲......佢地D仔女個個都唔係HK讀書牒啦,所以SO你有味

子爵府

如果唔減班又會殺校, 減左班又話入唔到好學校~~~~ 真係唔知點攪

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 MandyLiu22 的帖子

就算唔減班,這個大抽獎方法都係唔合理,一樣搞到錯配,而家減班就更嚴重。我個仔個年有一同學band 1生, 入唔到的英中,但就有一兩個band2 的學生入到,但大家都係放間學校係第一位。有朋友個仔的學兄,係band 2 尾的學生,放左間band 1頭的中學係十幾位,但就入左,搞到唔知點開心好定擔心好。
其實如果有心做,咨詢工作做得好些,大家想個比較合理的方法,咁學生和家長就唔使咁辛苦

男爵府

B1 to B3, my daughter also

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

今年我地小學選入直資的人數比去年增加一倍

用戶要求終止服務

好難叩門二佰幾人叩3、4個位

男爵府

都唔明個9賊做咩要縮班殺校, 咁多大陸人來生仔爭學位, 好明顯係要起多幾間學校先夠用啦, 佢真係腦殘!!!!!

水晶宮

支持~!!!

Bye

男爵府

好媽媽勳章

佢真係腦殘!!!!!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

anitapooh41 發表於 11-7-7 11:55
大6 想拉低 h.k. level 背后攪出來...高官只是一隻棋子

其實真係係咁.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我等緊有冇人搞遊行抗議
順順利利 大吉大利       

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

孫高官,請問老人家聽唔聽到民意!
唔好講啦!做啦!
請你落台!

首頁
12345...7

尾頁

跳至