自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

妳哋會點?

子爵府

用背脊得住佢/5理佢~

珊瑚宮

環保接龍勳章

笑晒口定黑口黑面?
笑晒口就會無所謂, 得閒又對佢笑下囉.
如果係黑口黑面, 咁直頭會當佢透明.
如果係怪怪咁, 咁就會望下佢, 睇佢想點.

AAG124888  YES  發表於 11-7-9 23:16
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好難控制到別人了

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 alphabetagamma 的帖子

係呀!最重要是他的樣是如何呀!

子爵府

眼神善意就由得佢,如果態度有問題我會直接問咩事!

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

個人笑笑口,咁我會笑著點下頭。

如果眼超超或用不良眼神望著我地,我會啤佢幾眼嘍

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

引用:個人笑笑口,咁我會笑著點下頭。如果眼超超

原帖由 jenniferzhu 於 11-07-09 發表
個人笑笑口,咁我會笑著點下頭。

如果眼超超或用不良眼神望著我地,我會啤佢幾眼嘍 ...
Yes

用戶要求終止服務

.....唔好咁快下d 負面判斷....

我試過一次在街頭...遇到一位"疑似"我的舊中學同學....成20 年無見..咁都撞得番..我當然好開心啦 ! 在她面前行多幾個圈...

點知佢用帶警告性的語氣問我 : 你望咩呀 !

我答 : 哦 ! 對唔住呀! 小姐,我誤會左你係我舊同學,聽埋你把聲, 我 make sure 我係認錯人啦 ! 對唔住!

佢 ..有少少尷尬囉 !

我都係女士來的

別墅

回覆:出街食飯,隔離枱成日望住妳/妳個小朋友...

善意嘅話可能只係覺得你小朋友得意姐

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

有時我食飯,都會望下人,望下人地啲小朋友~~

尤其見到啲得意既小朋友,一定望多幾眼,有時會撩佢玩TIM~

所以,樓主話嗰個人,係用啲乜嘢眼光去望你同你個小朋友呢?

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

又唔需要太敏感既
好多時d人見有小朋友
都想撩佢笑下咁 多數冇咩惡意

大宅

試過飲茶果陣有個女人起勢望住我個女(冇笑冇盛睇落唔多善意)
跟住我梗係睥返佢啦,如是者過左好耐,個人臨走埋黎贊我個女得意

搞到我勁尷尬

AAG124888  又真系幾尷尬  HAHA  發表於 11-7-9 23:14

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

alphabetagamma 發表於 11-7-9 19:03
笑晒口定黑口黑面?
笑晒口就會無所謂, 得閒又對佢笑下囉.
如果係黑口黑面, 咁直頭會當佢透明.

我都系咁話

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

如果望得唔有善, 未望番住佢lor

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

orzlll 發表於 11-7-9 22:06
試過飲茶果陣有個女人起勢望住我個女(冇笑冇盛睇落唔多善意)
跟住我梗係睥返佢啦,如是者過左好耐,個人臨走 ...

試過一次,阿女大約兩歲几果時,我同個女行緊樓下商場,個女人就開始跟我們,系定格、呆著咁望住阿女,mouth:我當然即走啦!但佢跟得好貼呀!行著兩三間鋪之後,我抱起個女想走快D,佢突然行過來笑住同我講好鐘意我個女,贊阿女好靚!我即話多謝,系咁飛快地返屋企呀睇佢個樣又6多似精神有問題呀

水晶宮

好媽媽勳章

我同我妹試過...以下情形

見人地BB好可愛望吓佢...善意笑一笑咁

1.個家長D眼神.....BA BA吓(唔使咁呀?)
2.好似我地會拐走個BB....立即收埋個BB(我似賊咩?)

所以我E+都係唔立亂望.......(個人經驗...尤其是大6人)

所以我都開始變得"不友善"了

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

人地笑笑口我吁咪笑吓囉
唔笑既咪當睇唔到

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我第1時間會諗係咪自己or個小朋友做緊d咩乞人憎野先

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

首頁

尾頁

跳至